Cum sa faci branzoaice

Cum sa faci branzoaice

Branzoaicele sunt gustari minunate, pe care le poti servi in orice moment al zilei! Dimineata, cu o cana de lapte , la pranz sau seara, ca pe desert. Stii, insa, vreo reteta pentru acest preparat? Daca nu, iti propunem una simpla si cu rezultate garantate!

Branzoaice. Ingrediente aluat:

- un kilogram de faina;

- 200 grame de zahar;

- 14 grame de drojdie uscata;

- 6 oua medii;

- ½ litru de lapte;

- 100 mililitri de ulei;

- un praf sare.

Branzoaice. Ingrediente umplutura:

- un kg branza de vaci;

- 200 grame de zahar;

- 4 oua medii;

- esenta de vanilie;

- zahar vanilat

Branzoaice. Ingrediente uns:

- 2 galbenusuri;

- 5 linguri de zahar.

Branzoaice. Mod de preparare:

- pune faina, sarea si drojdia intr-un castron;

- adauga ouale batute cu zaharul, uleiul si laptele caldut.

- fa un aluat pe care il vei lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

- presara faina pe masa si rastoarna aluatul.

- framanta pana obtii un aluat usor de modelat, care nu se lipeste de maini.

- imparte aluatul in 15-16 bile cat de cat rotunde.

- intinde fiecare bila de aluat pana vei obtine un cerc.

- fa sase crestaturi, dar lasa centrul necrestat.

- amesteca zaharul cu branza si ouale si zaharul. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale, deoarece va curge in cuptor.

- aseaza in centrul cercului cate doua linguri de compozitie. Aduna, mai intai, trei petale (una da, una nu) deasupra umpluturii. Apoi adu si celelalte trei petale, creands o forma asemanatoare unui trandafir.

- unge deasupra cu galbenusul batut cu lapte;

- introdu branzoaicele la cuptorul incins la 200 grade si le lasam pana se rumenesc suficient.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa recunosti tipurile de branza

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Insomnia poate fi provocata de o stare mentala nepotrivita, dar si de alimentatie. Mai jos iti prezentam...
Romanii sunt mari amatori de branza. Putini stiu, din pacate, sa recunoasca o branza de calitate. Asa...
Producatorii de alimente folosesc aditivi si chimicale in produsele lor pentru a le face mai bune si...