Ingrediente:
- 192 g de faina
- 200 g de zagar
- 7 g de sare
- 2 g bicarbonat de sodiu
- 43 g de cacao
- 15 ml de otet
- 90 ml de ulei
- 5 ml de esenta de vanilie sau 2 ml de extract de vanilie (optional)
- 200 ml de apa
- 2 oua
Metoda de preparare:
Cerneti igredientele uscate: faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si cacaua. Puneti toate ingredientele intr-o sita si miscati-o, pentru a elimina cocoloasele.
Amestecati bine ingredientele umede: otetul, vanilia, apa si ouale. Unele persoane le amesteca intr-un bol separat, inainte de a le adauga peste ingredinetele uscate, iar altele le adauga pe rand.
Incorporati ingredientele umede in cele uscate, fara a amesteca prea mult compozitia.
Turnati compozitia intr-o tava rotunda de copt, tapetata cu faina. Uleiul si faina vor impiedica compozitia sa se lipeasca de tava.
Coaceti tortul la 175 °C, timp de 30 de minute.
Dupa ce l-ati scos din cuptor, lasati blatul sa se raceasca, inainte de a-l decora.