Ingrediente pentru un tort de 8 portii:
- 800 grame de capsuni(proaspete sau congelate);
- 6 oua mari;
- 6 linguri de faina;
- 8 linguri de zahar;
- un plic de zahar vanilat;
- un plic de praf de copt;
- 500 mililitri de frisca;
- un plic de glazura rosie sau transparenta.
Mod de preparare:
- freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar.
- adauga albusurile batute spuma. faina amestecata cu praful de copt se toarna in ploaie.
- adauga zaharul vanilat.
- amesteca totul foarte bine si apoi toarna compozitia in forma de tort.
- pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru jumatate de ora.
- dupa ce blatul se raceste, i se taie un capac, se da capacul la o parte si se scobeste miezul.
- amesteca 400 grame de capsuni taiate marunt cu jumatate din cantitatea de frisca (bate frisca inainte pana obtii o pasta cremoasa, batoasa), cu miezul scobit si cu o lingura de zahar. Cu aceasta compozitie vei umple blatul.
- apoi, pune capacul si orneaza tortul cu frisca cu frisca.
- pune deasupra restul de 400 gr de capsuni taiate in jumatati.
- pune plicul de glazura cu o lingura de zahar si o cana de apa intr-un ibric. Urmeaza instructiunile de pe plic, amesteca bine cu telul si tine pe foc 1 min.
- toarna glazura deasupra tortului, din mijloc, pentru ca se va intinde singura catre extremitati.
- tine tortul la frigider minimum 2 ore.
Pofta buna!