Cuvertura de ciocolata pentru pesmeti si bomboane

Cuvertura de ciocolata pentru pesmeti si bomboane

Ciocolata utilizata este anume pentru glasat.

Pasi de urmat:

1

Se taie bucati ciocolata, se pune intr-o cratita mica sa se topeasca intr-alt vas cu apa abia calda, ferind sa intre vreo picatura de apa, care ar face-o imediat sa se zahariseasca.

2

Se amesteca usor continuu, se da la o parte si se intrebuinteaza numai dupa ce s-a racorit.

3

Daca se intrebuinteaza prea calda, ciocolata are un ton mat dupa ce s-a intarit. In cazul cand ciocolata  este prea groasa, se mai poate subtia cu cateva picaturi de unt de cacao (se gaseste de vanzare la drogherii sau farmacii).

4

In aceasta ciocolata topita, dar aproape rece, se introduc bomboanele pe care vrem sa le glasam: caramele de ciocolata, bucatele de nuga, coaja zaharisita de portocala, castane zaharisite etc. precum si pesmeti, cornete etc. folosindu-ne de o furculita anume, dreapta si cu trei dinti.

Mod de pastrare:

Bomboanele sau pesmetii glasati se asaza la rand pe foi de hartie alba si se pun la rece, ca sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit, se desprind usor de pe hartie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sufleul de castane este un antreu cald aromat si satios ce poate fi servit la ora cinei,...
Astazi, iti prezentam o prajitura aromata si pufoasa, pe care o poti prepara la orice ocazie. Reteta...
Astazi, iti prezentam o prajitura de sezon, foarte gustoasa si usor de facut. Ne referim la checul...