Dulceata de fragi

Dulceata de fragi

Un desert adorat de copii si folosit la obtinerea diverselor preparate dulci este si dulceata de fragi.

Pentru a obtine aceasta dulceata, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Mod de preparare:

- o farfurie adanca si plina de fragi,
- 1 kg zahar,
- 3 pahare apa,
- zeama de la o lamaie.

Mod de pregatire:

1

Se aleg fragii unul cate unul, sa fie toti intregi si frumosi.

2

Nu se spala decat daca este neaparat necesar si in acest caz se pun pe o sita sau pe un servet curat, uscat, sa se scurga bine de apa.

3

Trebuie o farfurie adanca plina de fragi. Se pune la foc zaharul cu trei pahare de apa.

4

Se tine tingirea la foc mic, pana se topeste tot zaharul.

5

Se impinge apoi pe foc iute si se lasa sa fiarba pana se leaga zaharul, astfel incat dand drumul la o picatura de sirop intr-o cescuta cu apa foarte rece, picatura sa nu se dizolve imediat, ci sa se intareasca, putand fi luata intre degete.

6

Se ia de cateva ori spuma ce se ridica la suprafata. Se pun fragii. se lasa sa dea un clocot si se ia tingirea cu totul de pe foc, lasand-o la o parte un sfert de ora, ca sa-si lase fragii toata zeama lor in sirop.

7

Se pune din nou tingirea la foc. Se ia spuma cand da in clocot. Se adauga zeama de la o lamaie. 

8

Se iau de pe foc si se lasa pana a doua zi cand se fierbe dulceata din nou 10 minute.

9

Dupa ce se racoreste, se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.

10

De asemenea, cazanelul trebuie sa fie smaltuit ca sa nu cocleasca stand de pe o zi pe alta.

Etichete: dulceata, fragi, desert

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dulceata de smochine este foarte gustoasa si destul de simplu de preparat. Urmeaza reteta de mai jos. ...
Dulceata este o minunatie culinara, indiferent in ce sezon o servesti. Astazi, iti prezentam o reteta speciala...
Dulceata de capsuni este minunata, daca stii s-o prepari. O poti face prin fierberea fructelor, metoda mai...