Dulceata de gogonele

Dulceata de gogonele

Cand auzim de gogonele, automat ne gandim la muraturi. Dar din gogonele putem prepara si dulceata.

Ingrediente:

- 60 grame gogonele,
- 1kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.

Mod de preparare:

1

Se aleg gogonele lunguiete de marime potrivita, se taie un capacel la capatul dinspre codita si cu o lopatica mica de lemn se scot cu atentie toate semintele.

2

Se spala bine inauntru. Se pun apoi intr-o oara mare cu apa clocotita in care s-a dizolvat o bucatica de piatra vanata, cat o aluna.

3

Se lasa sa dea cateva clocote, pana incep sa se inmoaie.

4

Se scot, se pun cu gura in jos pe o carpa, fara sa se mai spele.

5

Se pune sa se topeasca zaharul cu 3 pahare de apa, in tingire, pe marginea aragazului.

6

Se leaga siropul se pun gogonele si zeama de la jumatate de lamaie si se da tingirea cu totul la o parte un sfert de ora, ca sa lase gogonele toata zeama.

7

Se pune apoi pe foc bun si se lasa sa fiarba.

8

Se ia spuma si se incearca daca este legata punand putina zeama pe o farfurioara.

9

Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute Intr-un vas cu apa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dulceata de smochine este foarte gustoasa si destul de simplu de preparat. Urmeaza reteta de mai jos. ...
Dulceata este o minunatie culinara, indiferent in ce sezon o servesti. Astazi, iti prezentam o reteta speciala...
Dulceata de capsuni este minunata, daca stii s-o prepari. O poti face prin fierberea fructelor, metoda mai...