Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Se face la fel ca dulceata de fragi. Pentru a-i imbogati gustul, se adauga la fiert putina vanilie.
Se face la fel ca dulceata de fragi. Pentru a-i imbogati gustul, se adauga la fiert putina vanilie.
Ingrediente:
La o farfurie adanca, plina cu varf de fructe este nevoie de:
- mure,
- 1 kg zahar,
- 3 pahare apa,
- zeama de la o lamaie,
- putin vin fiert.
Mod de preparare:
Se aleg murele una cate una, sa fie toate intregi si frumoase.
Nu se spala decat daca este neaparat necesar si in acest caz se pun pe o sita sau pe un servet curat, uscat, sa se scurga bine de apa.
Trebuie o farfurie adanca plina de mure. Se pune la foc zaharul cu trei pahare de apa.
Se tine tingirea la foc mic, pana se topeste tot zaharul. Se impinge apoi pe foc iute si se lasa sa fiarba pana se leaga zaharul, astfel incat dand drumul la o picatura de sirop intr-o cescuta cu apa foarte rece, picatura sa nu se dizolve imediat, ci sa se intareasca, putand fi luata intre degete.
Se ia de cateva ori spuma ce se ridica la suprafata. Se pun murele.
Se lasa sa dea un clocot si se ia tingirea cu totul de pe foc, lasand-o la o parte un sfert de ora, ca sa-si lase murele toata zeama lor in sirop.
Se pune din nou tingirea la foc.
Se ia spuma cand da in clocot.
Se adauga zeama de la o lamaie. Se iau de pe foc si se lasa pana a doua zi cand se fierbe dulceata din nou 10 minute.
Dupa ce se racoreste, se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.
De asemenea, cazanelul trebuie sa fie smaltuit ca sa nu cocleasca stand de pe o zi pe alta.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.