Dulceata de nuci albe

Dulceata de nuci albe

Aceasta reteta de dulceata se prepara la inceputul toamnei, cand apar nucile.

Ingrediente:

- 100 nuci tinere,
- ½ kg zahar,
- 4 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.

Mod de preparare:

1

Se aleg nucile cat mai tinere.

2

Se curata de coaja verde, cu un cutit bine ascutit si se pun pe masura ce sunt curatate intr-un castron cu apa rece.

3

Se oparesc cu apa clocotita si se lasa sa stea in apa 10 minute. 

4

Se repeta aceasta operatie de 4-5 ori, avand grija ca apa pe are o schimbam de fiecare data sa clocoteasca.

5

Se spala apoi cu apa rece, schimband apa tot de 4-5 ori si tinandu-le cate 10 minute de fiecare data.

6

Se pune In tingirea de dulceata zaharul cu 3 pahare de apa. 

7

Se lasa sa fiarba si se ia spuma. Zaharul trebuie sa fiarba repede la foc iute, ca sa nu se inroseasca. 

8

Cand incepe sa se lege, se pun nucile bine scurse de apa, adaugand dupa gust fie vanilie, fie o jumatate de lamaie taiata felii.

9

Daca se pune vanilie, se adauga la ultimele clocote zeama de la o jumataate de lamaie.

10

Se lasa sa fiarba pana se leaga. Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.

Dulceata rece se depoziteaza in camara.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dulceata de smochine este foarte gustoasa si destul de simplu de preparat. Urmeaza reteta de mai jos. ...
Dulceata este o minunatie culinara, indiferent in ce sezon o servesti. Astazi, iti prezentam o reteta speciala...
Dulceata de capsuni este minunata, daca stii s-o prepari. O poti face prin fierberea fructelor, metoda mai...