Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta reteta de dulceata se prepara la inceputul toamnei, cand apar nucile.
Aceasta reteta de dulceata se prepara la inceputul toamnei, cand apar nucile.
Ingrediente:
- 100 nuci tinere,
- ½ kg zahar,
- 4 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.
Mod de preparare:
Se aleg nucile cat mai tinere.
Se curata de coaja verde, cu un cutit bine ascutit si se pun pe masura ce sunt curatate intr-un castron cu apa rece.
Se oparesc cu apa clocotita si se lasa sa stea in apa 10 minute.
Se repeta aceasta operatie de 4-5 ori, avand grija ca apa pe are o schimbam de fiecare data sa clocoteasca.
Se spala apoi cu apa rece, schimband apa tot de 4-5 ori si tinandu-le cate 10 minute de fiecare data.
Se pune In tingirea de dulceata zaharul cu 3 pahare de apa.
Se lasa sa fiarba si se ia spuma. Zaharul trebuie sa fiarba repede la foc iute, ca sa nu se inroseasca.
Cand incepe sa se lege, se pun nucile bine scurse de apa, adaugand dupa gust fie vanilie, fie o jumatate de lamaie taiata felii.
Daca se pune vanilie, se adauga la ultimele clocote zeama de la o jumataate de lamaie.
Se lasa sa fiarba pana se leaga. Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.
Dulceata rece se depoziteaza in camara.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.