Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta dulceata poate fi preparata in august sau septembrie din pepeni romanesti.
Aceasta dulceata poate fi preparata in august sau septembrie din pepeni romanesti.
Ingrediente:
- un pepene verde mijlociu,
- 1 kg zahar,
- 3 pahare de apa,
- vanilie,
- zeama de la ½ lamaie.
Mod de preparare:
Se alege un pepene verde nu prea mare cu coaja groasa.
Se taie felii ca de 2 degete grosime si fiecare felie se curata de miezul rosu sau galben, ca sa ramana numai partea alba.
Aceasta se taie in lung in fasii cat mai subtiri care se rasucesc strans In forma de sul.
Se indreapta sulurile la capete cu cutitul si se insira pe o ata tare, asa fel ca acul sa le strapunga trasversal si sa nu se desfaca la fiert. Facem atatea suluri cat sa umplem o farfurie adanca plina.
Se pun intr-un tifon, se introduc intr-un vas cu apa clocotita si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se schimba apa, punand alta tot clocotita si se mai fierb inca 5 minute.
Se limpezesc in apa rece, se desface tifonul si se pun pe sita sa se scurga.
Se leaga in tingire zaharul cu 3 pahare de apa, se ia spuma si se pun melcii cu tot cu ata la fiert; se adauga vanilie si la sfarsit zeama de lamaie.
Cand dulceata este bine legata, se toarna intr-un castron si se acopera cu o carpa uda.
Dupa ce s-a racit, se apuca ata de un capat si cu ajutorul unei furculite curate (altfel se zahariseste dulceata) se trag usor sulurile.
Mod de ambalare si pastrare:
Dulceata de pepene se ambaleaza in borcane si se depoziteaza in camara.
Nota: Cantitatile din reteta sunt orientative.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.