Dulceata de pepene verde

Dulceata de pepene verde

Aceasta dulceata poate fi preparata in august sau septembrie din pepeni romanesti.

Ingrediente:

- un pepene verde mijlociu,
- 1 kg zahar,
- 3 pahare de apa,
- vanilie,
- zeama de la ½ lamaie.

Mod de preparare:

1

Se alege un pepene verde nu prea mare cu coaja groasa.

2

Se taie felii ca de 2 degete grosime si fiecare felie se curata de miezul rosu sau galben, ca sa ramana numai partea alba.

3

Aceasta se taie in lung in fasii cat mai subtiri care se rasucesc strans In forma de sul.

4

Se indreapta sulurile la capete cu cutitul si se insira pe o ata tare, asa fel ca acul sa le strapunga trasversal si sa nu se desfaca la fiert. Facem atatea suluri cat sa umplem o farfurie adanca plina.

5

Se pun intr-un tifon, se introduc intr-un vas cu apa clocotita si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se schimba apa, punand alta tot clocotita si se mai fierb inca 5 minute.

6

Se limpezesc in apa rece, se desface tifonul si se pun pe sita sa se scurga.

7

Se leaga in tingire zaharul cu 3 pahare de apa, se ia spuma si se pun melcii cu tot cu ata la fiert; se adauga vanilie si la sfarsit zeama de lamaie.

8

Cand dulceata este bine legata, se toarna intr-un castron si se acopera cu o carpa uda.

9

Dupa ce s-a racit, se apuca ata de un capat si cu ajutorul unei furculite curate (altfel se zahariseste dulceata) se trag usor sulurile.

Mod de ambalare si pastrare:

Dulceata de pepene se ambaleaza in borcane si se depoziteaza in camara.

Nota: Cantitatile din reteta sunt orientative.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dulceata de pepene poate fi obtinuta atat din pepene verde, cat si din pepene galben. Iata o...
Dulceata este un deliciu , indiferent de momentul in care alegi sa o consumi. Vara te imbie,...
Dulceata este un deliciu in orice moment din an, cu predilectie in perioada rece, cand fructele nu...