Dulceata de prune brumarii

Dulceata de prune brumarii

O reteta foarte apreciata in sezonul rece este dulceata de prune brumarii.

Ingrediente:

-1 kg prune, fara samburi
-1 kg zahar
-zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:

1

Se curata de pielite o farfurie adanca plina de prune nu prea coapte.

2

Prunele se curata usor daca sunt puse intr-un tifon sau intr-o sita si introduse cu totul intr-un vas cu apa care clocotese. Se tin pana ce apa da din nou in clocote.

3

Se scot si se introduc imediat in alt vas cu apa rece. Prin trecerea brusca de la cald la rece, pielita se increteste si iese usor de pe prune.

4

Dupa decojire, puneti prunele in vasul larg in care urmeaza sa faceti dulceata, in straturi alternative de fructe cu zahar.

5

Lasati-le sa isi lase zeama pana a doua zi.

6

Puneti vasul pe foc, peste o tabla, ca sa nu se lipeasca, mai intai la foc mic, amestecand continuu cu o spatula de lemn, pana se topeste tot zaharul, apoi la foc tare, pana ce dulceata este legata.

7

Spre sfarsitul fierberii adaugati zeama de lamaie.

8

Lasati apoi vasul acoperit cu un servet curat, udat si stors bine, pana se raceste complet dulceata.

Mod de pastrare:

Puneti in borcane dulceata de prune, capsati-le si dati la camara borcanele.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prunele verzi sunt uneori folosite la acrirea ciorbelor, dar pot constitui ingredientul principal si in cazul dulcetii. ...
Dulceata de smochine este foarte gustoasa si destul de simplu de preparat. Urmeaza reteta de mai jos. ...
Dulceata este o minunatie culinara, indiferent in ce sezon o servesti. Astazi, iti prezentam o reteta speciala...