Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Toamna este sezonul strugurilor, iar o reteta de sezon este si dulceata de struguri.
Toamna este sezonul strugurilor, iar o reteta de sezon este si dulceata de struguri.
Ingrediente:
- 4 pahare boabe de struguri curatati,
- 1 kg zahar,
- 3 pahare de apa,
- vanilie,
- zeama de la ½ lamaie.
Mod de preparare:
Se aleg strugurii cu bobul mare si carnos.
Se curata boabele de pielite si cu un ac sau cu o scobitoare se scot samburii cu grija, ca sa nu se sfarame bobul.
Se pun intr-un tifon 4 pahare de boabe si se tin atarnate ca sa se scurga zeama.
Se fierbe in vasul de dulceata zaharul cu 3 pahare de apa si cand siropul este bine legat se pun strugurii.
Se adauga vanilia si zeama de lamaie.
Se trage vasul pe marginea aragazului, se tine 10 minute si se impinge din nou pe foc bun.
Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.
Ambalare si depozitare:
Dulceata de struguri astfel preparata, se pune in borcane capsate sa nu ia aer si se depoziteaza in camara.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.