Dulceata de struguri

Dulceata de struguri

Toamna este sezonul strugurilor, iar o reteta de sezon este si dulceata de struguri.

Ingrediente:

- 4 pahare boabe de struguri curatati,
- 1 kg zahar,
- 3 pahare de apa,
- vanilie,
- zeama de la ½ lamaie.

Mod de preparare:

1

Se aleg strugurii cu bobul mare si carnos.

2

Se curata boabele de pielite si cu un ac sau cu o scobitoare se scot samburii cu grija, ca sa nu se sfarame bobul.

3

Se pun intr-un tifon 4 pahare de boabe si se tin atarnate ca sa se scurga zeama.

4

Se fierbe in vasul de dulceata zaharul cu 3 pahare de apa si cand siropul este bine legat se pun strugurii.

5

Se adauga vanilia si zeama de lamaie.

6

Se trage vasul pe marginea aragazului, se tine 10 minute si se impinge din nou pe foc bun.

7

Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.

Ambalare si depozitare:

Dulceata de struguri astfel preparata, se pune in borcane capsate sa nu ia aer si se depoziteaza in camara.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dulceata de smochine este foarte gustoasa si destul de simplu de preparat. Urmeaza reteta de mai jos. ...
Dulceata este o minunatie culinara, indiferent in ce sezon o servesti. Astazi, iti prezentam o reteta speciala...
Dulceata de capsuni este minunata, daca stii s-o prepari. O poti face prin fierberea fructelor, metoda mai...