Marmelada de caise

Marmelada de caise

Aceste fructe de vara dulci se asezoneaza numai cu zahar pentru a prepara o marmelada buna de consumat pe paine la micul dejun sau in alt moment al zilei.

Ingrediente:

- 1 kg caise,
- 600 g zahar.

Indicatie: Aceste proportii cantitative se respecta, indiferent de cantitatea de fructe folosite la obtinerea marmeladei.

Mod de preparare:

1

Se spala caisele, se scurg si se curata de pielite si de samburi.

2

Se pun intr-un castron impreuna cu zaharul.

3

Se amesteca bine cu o lingura de lemn pana ce se topeste zaharul.

4

Se toarna in tingirea de dulceata sau intr-o cratita smaltuita si se tine putin pe foc moale pana se topeste tot zaharul, se da apoi pe foc mai iute si se lasa sa fiarba, amestecand mereu cu o lopatica de lemn, ca sa nu se prinda de fund.

5

Se incearca daca este gata punand putin pe o farfurioara.

6

Daca nu lasa zeama imprejur, este destul de legata.

7

Se da la o parte, se acopera cu un servet ud si se lasa sa se mai racoreasca putin, dar nu de tot.

8

Borcanele, fie de pamant, fie de sticla, bine spalate cu apa fierbinte si cu soda, se limpezesc, se sterg, se mai usuca in gura cuptorului si cat sunt inca calde, se toarna marmelada in ele.

9

Se lasa sa se racoreasca complet si se leaga bine cu hartie pergament.

10

Se spala caisele, se scurg si se curata de pielite si de samburi.

11

Se pun intr-un castron impreuna cu zaharul.

12

Se amesteca bine cu o lingura de lemn pana ce se topeste zaharul.

13

Se toarna in tingirea de dulceata sau intr-o cratita smaltuita si se tine putin pe foc moale pana se topeste tot zaharul, se da apoi pe foc mai iute si se lasa sa fiarba, amestecand mereu cu o lopatica de lemn, ca sa nu se prinda de fund.

14

Se incearca daca este gata punand putin pe o farfurioara.

15

Daca nu lasa zeama imprejur, este destul de legata.

16

Se da la o parte, se acopera cu un servet ud si se lasa sa se mai racoreasca putin, dar nu de tot.

17

Borcanele, fie de pamant, fie de sticla, bine spalate cu apa fierbinte si cu soda, se limpezesc, se sterg, se mai usuca in gura cuptorului si cat sunt inca calde, se toarna marmelada in ele.

18

Se lasa sa se racoreasca complet si se leaga bine cu hartie pergament.

Marmelada de caise poate fi consumata in orice sezon, dar ca orice preparat imbuteliat la borcane, majoritatea consumatorilor o pastreaza pentru iarna in camara.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Marmelada de caise poate fi preparata din fructe cu coaja, dar si din caise curatate. Pentru ca...
Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne...
Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate...