Marmelada de fragi

Marmelada de fragi

Marmelada de fragi este la fel de gustoasa ca si cea obtinuta din capsune.

Iata cum se prepara acasa, pentru a savura in sezonul rece un desert gustos pe paine.

Ingrediente:

La un kilogram de fragi se pun 500 g zahar.

Mod de preparare:

1

Se spala fragii, se scurg bine pe o sita.

2

Se pun intr-un castron, un strat de capsuni, unul de zahar tos sau pisat si asa mai departe.

3

Se lasa sa stea la loc racoros pana a doua zi.

4

Se pune cu totul in tingirea de dulceata bine cositorita sau intr-o cratita smaltuita, se tine putin pe foc moale pana se topeste tot zaharul, se da apoi pe foc mai iute si se lasa sa fiarba, amestecand mereu cu o lopatica de lemn, ca sa nu se prinda de fund.

5

Se incearca daca este gata punand putin pe o farfurioara. Daca nu lasa zeama imprejur, este destul de legata.

6

Se da la o parte, se acopera cu un servet ud si se lasa sa se mai racoreasca putin, dar nu de tot.

7

Borcanele, fie de pamant, fie de sticla, bine spalate cu apa fierbinte si cu soda, se limpezesc, se sterg, se mai usuca in gura cuptorului si cat sunt calde inca, se toarna marmelada in ele.

8

Se lasa sa se racoreasca complet si se leaga bine cu hartie pergament. Borcanele se depoziteaza intr-un loc racoros ferit de lumina si de umezeala.

Marmelada de fragi se poate consuma iarna la micul dejun.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne...
Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate...
O rulada usor de obtinut in propria bucatarie din doar patru ingrediente de baza este rulada de...