Marmelada de portocale cu lamai

Marmelada de portocale cu lamai

O marmelada cu gust dulce acrisor este combinatia de portocale cu lamai.

Pentru ca marmelada sa nu aiba un gust amar, inainte de a pune citricele la fiert, indepartati coaja si pielitele albe.

Ingrediente:

- 2 lamai,
- 6 portocale,
-  aproximativ 6000 grame zahar.

Mod de preparare:

1

Se spala lamaile si portocalele si cu un cutit ascutit se curata de coaja galbena, taind-o apoi fin ca fideaua.

2

Se curata miezul de pielitele albe, se taie in bucati potrivite si se scot samburii.

3

Se cantaresc impreuna cojile si miezul, se pun intr-un vas si se toarna 1 ½ l de apa la ½ kg de fructe.

4

Se lasa sa stea peste noapte; a doua zi se pun la fiert sa scada pe jumatate si se mai lasa sa stea inca o noapte.

5

Se cantaresc din nou si se adauga o cantitate egala de zahar.

6

Se pune sa fiarba pe foc potrivit, mestecand din cand in cand, sa nu se prinda. Se scoate putina marmelada pe o farfurie ca sa se verifice daca este legata.

7

Se desparte cu lingura in doua, formand o carare. Daca cele doua parti nu se unesc la loc, marmelada este destul de legata.

Mod de pastrare:

Se pune calda in borcan si dupa ce s-a racit, se leaga cu hartie pergament.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Marmelada de portocale poate fi pregatita in orice sezon, insa este mai buna toamna sau iarna, cand...
Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne...
Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate...