Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O marmelada cu gust dulce acrisor este combinatia de portocale cu lamai.
O marmelada cu gust dulce acrisor este combinatia de portocale cu lamai.
Pentru ca marmelada sa nu aiba un gust amar, inainte de a pune citricele la fiert, indepartati coaja si pielitele albe.
Ingrediente:
- 2 lamai,
- 6 portocale,
- aproximativ 6000 grame zahar.
Mod de preparare:
Se spala lamaile si portocalele si cu un cutit ascutit se curata de coaja galbena, taind-o apoi fin ca fideaua.
Se curata miezul de pielitele albe, se taie in bucati potrivite si se scot samburii.
Se cantaresc impreuna cojile si miezul, se pun intr-un vas si se toarna 1 ½ l de apa la ½ kg de fructe.
Se lasa sa stea peste noapte; a doua zi se pun la fiert sa scada pe jumatate si se mai lasa sa stea inca o noapte.
Se cantaresc din nou si se adauga o cantitate egala de zahar.
Se pune sa fiarba pe foc potrivit, mestecand din cand in cand, sa nu se prinda. Se scoate putina marmelada pe o farfurie ca sa se verifice daca este legata.
Se desparte cu lingura in doua, formand o carare. Daca cele doua parti nu se unesc la loc, marmelada este destul de legata.
Mod de pastrare:
Se pune calda in borcan si dupa ce s-a racit, se leaga cu hartie pergament.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.