Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Culeasa in lunile iunie si iulie, zmeura este vedeta inconfundabila a sezonului estival.
Culeasa in lunile iunie si iulie, zmeura este vedeta inconfundabila a sezonului estival.
Din ea se pot prepara bauturi (compot, sirop), sos de zmeura, dar si marmelada. Pentru a prepara marmelada de zmeura, se pune la un kilogram de fructe 500 grame zahar.
Mod de preparare:
Se spala zmeura, iar fructele se scurg bine pe o sita.
Se pun intr-un castron, un strat de capsuni, unul de zahar tos sau pisat si asa mai departe. Se lasa sa stea la loc racoros pana a doua zi.
Se pune cu totul in tingirea de dulceata bine cositorita sau intr-o cratita smaltuita, se tine putin pe foc moale pana se topeste tot zaharul, se da apoi pe foc mai iute si se lasa sa fiarba, amestecand mereu cu o lopatica de lemn, ca sa nu se prinda de fund.
Se incearca daca este gata punand putin pe o farfurioara.
Daca nu lasa zeama Imprejur, este destul de legata.
Se da la o parte, se acopera cu un servet ud si se lasa sa se mai racoreasca putin, dar nu de tot.
Borcanele, fie de pamant, fie de sticla, bine spalate cu apa fierbinte si cu soda, se limpezesc, se sterg, se mai usuca In gura cuptorului si cat sunt calde Inca, se toarna marmelada in ele.
Se lasa sa se racoreasca complet si se leaga bine cu hartie pergament.
Se consuma in orice sezon.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.