Mere cu dulceata imbracate in albus

Mere cu dulceata imbracate in albus

Pentru aceasta reteta se aleg mere sanatoase de marime mijlocie.

Ingrediente:

12 mere mijlocii,

3 linguri de zahar pentru sirop,

4 albusuri,

200 grame zahar,

o lingura de unt,

o lingura de marmelada.

Mod de preparare:

1

Se curata merele, se scobesc la mijloc, inlaturand semintele si se fierb intr-un sirop slab ca pentru compot, la foc foarte mic ca sa ramana intregi.

2

Separat se bat albusurile spuma cu 200 grame zahar.

3

Se unge cu unt o farfurie ce merge la foc, se asaza merele racorite si scurse de sirop cu putin spatiu intre ele, punand la mijloc in fiecare gaura putina dulceata sau marmelada.

4

Se pune albusul intr-un cornet de panza cu varful de tabla crenelata si se imbraca fiecare mar, pornind cu o miscare in spirala de la partea de jos in sus.

Mod de servire:

Cand se scot din cuptor, se servesc calde sau reci, dupa gust.

Etichete: mere, dulceata, albus

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai pofta de un desert rafinat, dar nu stii pe ce sa pui mana? Iti recomandam niste...
Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare...
Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se...