Mere cu dulceata imbracate in albus

Mere cu dulceata imbracate in albus

Pentru aceasta reteta se aleg mere sanatoase de marime mijlocie.

Ingrediente:

12 mere mijlocii,

3 linguri de zahar pentru sirop,

4 albusuri,

200 grame zahar,

o lingura de unt,

o lingura de marmelada.

Mod de preparare:

1

Se curata merele, se scobesc la mijloc, inlaturand semintele si se fierb intr-un sirop slab ca pentru compot, la foc foarte mic ca sa ramana intregi.

2

Separat se bat albusurile spuma cu 200 grame zahar.

3

Se unge cu unt o farfurie ce merge la foc, se asaza merele racorite si scurse de sirop cu putin spatiu intre ele, punand la mijloc in fiecare gaura putina dulceata sau marmelada.

4

Se pune albusul intr-un cornet de panza cu varful de tabla crenelata si se imbraca fiecare mar, pornind cu o miscare in spirala de la partea de jos in sus.

Mod de servire:

Cand se scot din cuptor, se servesc calde sau reci, dupa gust.

Etichete: mere, dulceata, albus

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, ti-am pregatit o reteta simpla si rapida pe baza de mere si crema de vanilie. Este...
Merele sunt gustoase si excelente pentru sanatate! Contin foarte multe fibre solubile. Acestea sunt responsabile cu tratarea...
Ceaiul de mere este o bautura mai putin populara in Romania. Nu stim de ce, daca ne...