Mere cu dulceata imbracate in albus

Mere cu dulceata imbracate in albus

Pentru aceasta reteta se aleg mere sanatoase de marime mijlocie.

Ingrediente:

12 mere mijlocii,

3 linguri de zahar pentru sirop,

4 albusuri,

200 grame zahar,

o lingura de unt,

o lingura de marmelada.

Mod de preparare:

1

Se curata merele, se scobesc la mijloc, inlaturand semintele si se fierb intr-un sirop slab ca pentru compot, la foc foarte mic ca sa ramana intregi.

2

Separat se bat albusurile spuma cu 200 grame zahar.

3

Se unge cu unt o farfurie ce merge la foc, se asaza merele racorite si scurse de sirop cu putin spatiu intre ele, punand la mijloc in fiecare gaura putina dulceata sau marmelada.

4

Se pune albusul intr-un cornet de panza cu varful de tabla crenelata si se imbraca fiecare mar, pornind cu o miscare in spirala de la partea de jos in sus.

Mod de servire:

Cand se scot din cuptor, se servesc calde sau reci, dupa gust.

Etichete: mere, dulceata, albus

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Merele invelite in ciocolata au devenit un desert foarte popular in multe tari ale lumii. Magazinele de...
Desertul care sa nu ingrase nu exis...Sa nu ne grabim! Exista desert care nu iti va afecta...
Prajitura cu mere este foarte populara in bucataria romaneasca. Exista o multime de retete in aceasta zona...