Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Diabetul zaharat nu inseamna renuntarea definitiva la prajituri. Diabeticii trebuie sa fie atenti la consumul de zahar si sa isi masoare frecvent glicemia.
Diabetul zaharat nu inseamna renuntarea definitiva la prajituri. Diabeticii trebuie sa fie atenti la consumul de zahar si sa isi masoare frecvent glicemia.
Daca ai pofta de negrese si suferi de diabet, pur si simplu trebuie sa inlocuiesti zaharul cu alti indulcitori, insa gustul acestui desert brun ramane la fel de savuros. Ai grija insa pentru ce alternative de indulcitori optezi, iar cel mai sigur este sa ceri un sfat de la medicul personal sau de la farmacist atunci cand ai pofta de o negresa pentru diabetici.
Incearca reteta propusa de noi de cate ori negresa pentru diabetici iti face cu ochiul.
Ingrediente:
- 1/4 ceasca (22 g) pudra de cacao
- 1/4 ceasca (60 g) unt
- 1/4 ceasca (60 g) sos de mere
- 2 linguri de indulcitor dietetic
- 2 linguri de vanilie
- 2 oua sau un substitut (bătut)
- 1 cana (125g) faina
- 1 lingurita de sare
- 1 ½ lingurite de bicarbonat de sodiu.
Preparare negresa:
Cerne cacao, faina, sare si bicarbonat de sodiu. Mixeaza-le bine.
Intr-un alt castron amesteca bine vanilia, ouale si indulcitorul dietetic.
Amesteca ingredientele solide cu cele lichide.
Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca totul bine impreuna cu ajutorul mixerului.
Se toarna compozitia intr-un vas de yena uns cu grasime si se da la cuptor, negresa avand nevoie de foc mediu pentru coacere. Testeaza cu scobitoarea cand este gata si eventual pune o tava de chec cu apa in cuptor pentru ca prajitura sa nu se arda.
Procesul termic dureaza in jur de 20 minute. Dupa ce scoti din cuptor negresa pentru diabetici, asteapta sa se raceasca si portioneaza desertul in patrate potrivite. Dintr-o tava de yena medie rezulta 16 bucati.
Negresa pentru diabetici este un desert usor care poate fi preparat de cate ori simti nevoia de ceva dulce, vrei sa prepari un desert savuros pentru sarbatori sau pur si simplu incerci sa iti testezi talentul culinar.
Pofta buna!
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.