Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Agrisele sunt niste fructe de culoare rosu aprins care se coc in luna iunie.
Agrisele sunt niste fructe de culoare rosu aprins care se coc in luna iunie.
Din ele se pot face diverse conserve pentru iarna, iar un preparat gustos care este consumat cu placere este pelteaua de agrise.
Ingrediente:
- un kilogram agrise,
- ¼ kg coacaze,
- un kg zahar.
Mod de preparare:
Se aleg agrisele, se spala, se pun intr-o cratita, adaugand la 1 kg de agrise ¼ kg de coacaze albe spalate si alese.
Se pune apa, sa le cuprinda. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie boabele.
Se storc apoi cate putine odata, printr-o panza deasa.
Drojdia ramasa se umezeste cu putina apa si se mai stoarce ca sa iasa toata zeama.
Se lasa sa se limpezeasca, se trece din nou printr-o panza si se pune la fiert cu zaharul.
Se adauga un kg de zahar la un litru zeama bine limpezita. Se tine pe marginea aragazului si amestecand pana se topeste tot zaharul si se ia spuma cu grija, de cate ori se ridica.
Se lasa sa fiarba pana se leaga ca pentru serbet.
Se incearca daca este gata punand putina peltea pe o farfurioara.
Dupa ce s-a racit, se desparte cu lingurita in doua, formand o carare.
Daca nu se uneste la foc pelteaua este gata. In acest timp se da tingirea la o parte, ca sa nu mai fiarba siropul.
Cand este trecuta de fiert, pelteaua devine cleioasa.
Se toarna fierbinte in borcane, avand grija sa invelim borcanul cu o carpa uda ca sa nu se sparga, daca este de sticla.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.