Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O reteta dulce perfecta pentru o cina in familie sunt caisele pe orez.
O reteta dulce perfecta pentru o cina in familie sunt caisele pe orez.
Pentru aceasta reteta puteti folosi caise proaspete, daca este vara sau caise din compot in celelalte anotimpuri.
Ingrediente:
4 cesti cu lapte,
o ceasca de orez,
un praf de sare,
3 linguri de zahar,
2 galbenusuri,
o lingura de unt,
12 caise frumoase,
4 linguri de zahar pentru sirop,
4 albusuri,
200 grame zahar.
Mod de preparare:
Se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie sau putina vanilina (de preferinta lapte proaspat nefiert).
Se fierbe incet pe foc mic amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fund.
Cand este aproape fiert, se adauga zaharul si un praf de sare. Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor.
Se adauga o lingura de unt si doua galbenusuri. Se amesteca si se tine separat la cald.
Se fierb caisele, rupte in doua, intr-un sirop de zahar, ca pentru compot, la foc mic, cu grija sa nu se sfarame. Se scot pe o sita, sa se scurga.
Se asaza orezul intr-o farfurie rezistenta la foc, astfel incat sa formeze o patura cat mai egala si deasupra se pun jumatatile de caise.
Se bat albusurile spuma cu 200 grame zahar, se toarna in farfurie si se netezeste cu lama cutitului.
Se da la cuptor la foc potrivit trei sferturi de ora.
Mod de servire:
Acest desert se serveste indata ce este gata. Optional, caisele pe orez se pot face acelasi fel cu compot de mere, de pere, de piersici etc.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.