Reteta: Chec cu rahat

Reteta: Chec cu rahat

Un chec economic aromat si usor de preparat este checul cu rahat.

Ingrediente:

2 oua,
280 grame faina,
200 grame zahar,
150 grame ulei,
150 grame lapte,
½ lingurita de bicarbonat,
4-5 bucati de rahat,
½ pahar de nuci amestecate cu stafide,
coaja de portocala zaharisita.

Mod de preparare:

1

Se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste simtitor.

2

Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul proaspat cernut si faina, iar la sfarsit nuca si stafidele.

3

Se unge forma cu unt si se presara faina. Se toarna o parte din compozitie, se asaza bucatile de rahat (dupa ce au fost facute mici suluri cu mana) si se toarna restul de compozitie.

4

Se coace o ora la foc potrivit.

5

Pentru a obtine coaja de portocala zaharisita folosim portocale, cate dorim, si un sirop alb din 1 kg zahar, 1 litru apa, ½ baton de vanilie.

Pagina 1/3
Etichete: chec, rahat, chec economic

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o prajitura de sezon, foarte gustoasa si usor de facut. Ne referim la checul...
Daca suferi de celiachie(intoleranta la gluten) aceasta reteta te va bucura, cu siguranta. Checul marmorat fara gluten,...
Ai pofta de ceva dulce si esti gata sa fii creativ in bucatarie? Checul cu mere va...