Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Corabioarele sunt un fel de fursecuri si se obtin din aluat cu unt.
Corabioarele sunt un fel de fursecuri si se obtin din aluat cu unt.
Inainte de a fi puse in tava de cuptor pot fi portionate sub forma de romburi sau cercuri, dupa preferinte.
Ingrediente:
250 grame faina,
120 grame zahar vanilat,
2 galbenusuri,
2 lingurite apa rece,
200 grame unt proaspat,
un praf de sare.
Mod de preparare:
Se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat.
Se face loc la mijloc si se pun galbenusurile, doua lingurite de apa rece, untul proaspat taiat in bucati si un praf de sare.
Se framanta repede un aluat care se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca la rece.
Se intinde pe masa de aluat presarata cu putina faina, o foaie groasa de 1/2 cm.
Se taie forme rotunde sau romburi care se coc pe o tava, la foc potrivit, mai mult slab.
Nu trebuie sa se rumeneasca.
Pont: Aluatul de corabioare trebuie framantat repede la loc rece, pentru ca untul sa nu se inmoaie de caldura maini.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.