Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta se fierbe vin alb, iar o data luat de pe foc vinul este amestecat cu aluatul de gogosi.
Pentru aceasta reteta se fierbe vin alb, iar o data luat de pe foc vinul este amestecat cu aluatul de gogosi.
Ingrediente:
un pahar de vin alb,
o lingura de unt,
o lingura de zahar,
200 grame faina,
4 oua,
un praf de sare,
untura pentru prajit,
zahar vanilat.
Mod de preparare:
Se pune la fiert un pahar de vin alb cu o lingura de unt.
Cand clocoteste, se trage pe marginea aragazului si se adauga faina bine cernuta, amestecand mereu pana se desprinde aluatul de pe cratita.
Se da deoparte si se freaca pana se racoreste.
Se adauga pe rand galbenusurile si zaharul. La urma se pun albusurile spuma.
Se ia din compozitie cu lingurita si se da drumul sa se rumeneasca in untura multa, fierbinte.
Mod de prezentare si servire:
Cand sunt gata, gogosile se presara cu zahar. Se servesc reci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.