Reteta : Inghetata de portocale

Reteta : Inghetata de portocale

O inghetata de citrice preparata din zeama de la portocale si lamai este un mod ideal de a te racori intr-o zi torida.

Ingrediente:

- 500 grame apa,
- 300 grame zahar,
- coaja de la 2 portocale,
- zeama de la 3 portocale si de la o lamaie.

Mod de preparare:

1

Se pun intr-o tigaie apa si zaharul.

2

Cand zaharul s-a topit, se impinge tigaia pe foc iute si se lasa sa fiarba doua minute.

3

Se pune coaja de la o lamaie (partea galbena fara cea alba care are gust amarui).

4

Se acopera, se da la o parte si se lasa astfel o jumatate de ora.

5

Se adauga zeama de ia portocale, se strecoara printr-un tifon, se toarna in serbetiera si se ingheata.

Cand inghetata s-a inchegat, se poate servi ca atare in forme sau in cupe.

Etichete: inghetata, portocale, lamai

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un desert pe care il poti prepara in orice sezon este inghetata de portocale cu crema de...
Ficatul este supus zilnic unui amalgam de fenomene negative, de la alimentatia nesanatoasa, la stres si pana...
Doar pentru ca esti la dieta paleo nu inseamna ca nu te poti bucura de o inghetata!...