Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Un desert pe care il poti prepara in orice sezon este inghetata de portocale cu crema de ou.
Un desert pe care il poti prepara in orice sezon este inghetata de portocale cu crema de ou.
Ingrediente:
- ¾ litri lapte,
- 6 galbenusuri,
- 300 grame zahar,
- coaja de la o portocala,
- zeama de la 2 portocale si o lamaie.
Mod de preparare:
Se freaca ouale cu zaharul.
Se pune sa fiarba laptele si cand clocoteste, se adauga vanilia.
Se da la o parte, se acopera si se lasa asa un sfert de ora. Se toarna laptele incet peste oua, amestecand continuu.
Cat este crema fierbinte se pune coaja de la o portocala si dupa ce s-a racorit se amesteca incet cu zeama de portocale si de lamaie. Se strecoara printr-o sita deasa.
Se toarna in serbetiera si se ingheata.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.