Ingrediente:
120 grame zahar,
8 foi gelatina,
o lingura cacao.
Mod de preparare:
Se pune pe foc laptele, zaharul, gelatina muiata cu putina apa fierbinte si vanilie.
Se tine pana cand se infierbanta si zaharul se moaie bine. Cand zaharul s-a topit, se vantura compozitia putin ca sa se mai racoreasca, apoi se desparte exact in doua.
Jumatate din compozitie se toarna in forma de tabla si se pune la gheata ca sa se prinda. Cealalta jumatate se tine pe marginea aragazului, adaugand in ea, dupa dorinta, o lingura de cacao dizolvata in apa cu putin zahar sau cateva picaturi de carmin care sa o coloreze in rosu.
Cand compozitia din forma a inceput sa se prinda, se toarna deasupra cealalta jumatate, bine racorita.
Se da din nou la gheata, si se lasa pana se intareste complet. Cand se rastoarna, se introduce o clipa forma in apa fierbinte.
Mod de intrebuintare:
Acest jeleu bicolor se foloseste la prajituri si torturi. Jeleul in doua culori poate fi rosu-alb, alb-maro sau alta combinatie, dupa preferinta.