Serbet de ciocolata

Serbet de ciocolata

Un desert delicios care poate fi servit chiar la micul dejun este serbetul de ciocolata.

Ingrediente:

- 1,250 kg zahar,
 4 pahare apa,
- 3 batoane ciocolata sau 50 g cacao,
- vanilie.

Mod de preparare:

1

Se pun in tingirea de dulceata sa se inmoaie zaharul cu patru pahare de apa.

2

Se lasa pe marginea aragazului pana se topeste tot zaharul.

3

Se fierbe apoi pe foc iute si cand siropul este aproape legat, se adauga ciocolata vanilata rasa.

4

Se ia spuma, din cand in cand, pana se leaga bine. Se incearca daca este gata, punand cateva picaturi intr-o ceasca cu apa rece.

5

Daca picaturile nu se dizolva imediat si se pot lua intre degete, atunci serbetul este gata.

6

Se va incerca de 2 - 3 ori, pentru ca serbetul sa iasa potrivit de legat.

7

Se da la o parte si cand s-a racorit, se ia la frecat, pana se taie coarda si isi schimba culoarea.

8

Daca este necesar, se framanta si cu mana ca sa devina ca alifia si se pune in borcan.

Pont: In loc de ciocolata se pot pune 50 grame de cacao, dizolvate separat cu cateva linguri de apa si tumate in tingire cand siropul este aproape legat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sorbetul este un desert rece considerat de specialisti stramosul inghetatei. Acesta are la baza fructe si apa,...
Serbetul se poate prepara atat din flori, cat si din fructe. Iata o reteta de serbet cu...
Toporasii infloresc primavara, iar din aceste flori se poate prepara un serbet aromat. Ingrediente: - 500 grame...