Serbet de vanilie

Serbet de vanilie

Pentru serbetul de vanilie se folosesc batoane de vanilie.

La fiecare kilogram de zahar este nevoie de un baton de vanilie.

Ingrediente:

- 1 kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- un baton vanilie.

Mod de preparare:

1

Se pun in tingirea de dulceata sa se inmoaie zaharul cu trei pahare de apa.

2

Se lasa pe marginea masinii pana se topeste tot zaharul.

3

Se fierbe apoi pe foc iute si cand siropul este aproape legat, se adauga un baton de vanilie.

4

Se ia spuma, din cand in cand, pana se leaga bine.

5

Se incearca daca este gata, punand cateva picaturi intr-o ceasca cu apa rece.

6

Daca picaturile nu se dizolva imediat si se pot lua intre degete, atunci serbetul este gata.

7

Se va incerca de 2 - 3 ori, pentru ca serbetul sa iasa potrivit de legat.

8

Se da la o parte si cand s-a racorit, se ia la frecat pana isi schimba culoarea.

9

Daca este necesar, se framanta si cu mana ca sa devina ca alifia si se pune in borcan.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Serbetul se poate prepara atat din flori, cat si din fructe. Iata o reteta de serbet cu...
Florile de salcam au un parfum deosebit pe care il puteti savura la propriu preparand acest serbet. ...
Sorbetul este un desert rece considerat de specialisti stramosul inghetatei. Acesta are la baza fructe si apa,...