Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Florile de salcam au un parfum deosebit pe care il puteti savura la propriu preparand acest serbet.
Florile de salcam au un parfum deosebit pe care il puteti savura la propriu preparand acest serbet.
Ingrediente:
- 1 kg floare de salcam,
- un kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Se alege floarea de salcam, se opareste cu 1 litru de apa si se lasa sa fiarba acoperit, ca sa nu-si piarda parfumul, pana scade aproape la jumatate.
Se pune la topit In tingirea de dulceata la foc foarte mic zaharul cu cu 3 pahare de zeama strecurata si limpezita.
Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute, la fiert.
Se ia spuma si se leaga ceva mai tare.
Se incearca daca este legat dand drumul la cateva picaturi intr-o ceasca cu apa foarte rece. Daca picaturile nu se dizolva indata si se pot lua intre degete, serbetul este gata si se da imediat jos de pe foc.
Daca nu este gata, se lasa sa mai fiarba, incercand din nou. Se va incerca de 2 - 3 ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat.
Cand fierbe, se sterg marginile tingirii cu o carpa curata inmuiata in apa rece ca sa se curete zaharul intarit pe margini si care face sa se zahariseasca serbetul.
Se adauga putina vanilie. Se da la o parte si cand s-a racorit, se freaca cu facaletul. Cand incepe sa se albeasca se toarna zeama de lamaie.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.