Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Cand aveti pofta sa consumati o bautura dulce si concentrata de fructe, un sirop de zmeura este ideal, mai ales in sezonul rece.
Cand aveti pofta sa consumati o bautura dulce si concentrata de fructe, un sirop de zmeura este ideal, mai ales in sezonul rece.
Iata cum se prepara:
Ingrediente:
- un litru zeama de zmeura,
- 1 kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Se strivesc cu mana, intr-un castron, zmeura bine coapta.
La 1 kg de zmeura se poate adauga 1/4 de litru de apa.
Se storc printr-un tifon des si se toarna in tingirea de dulceata, adaugand la 1 litru de zeama, 1 kg de zahar.
Se tine pe foc moale pana se topeste zaharul, se fierbe apoi la foc iute circa 20 de minute.
Nu se face prea gros, ca sa se poata turna usor din sticle.
La fiert se adauga putina zeama de lamaie.
Cand este destul de legat, se da la o parte si se toarna cald In sticle care se astupa bine.
Sa sa nu plezneasca sticla, se infasoara intr-o carpa umeda, cat se toarna siropul.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.