Sirop de zmeura

Sirop de zmeura

Cand aveti pofta sa consumati o bautura dulce si concentrata de fructe, un sirop de zmeura este ideal, mai ales in sezonul rece.

Iata cum se prepara:

Ingrediente:

- un litru zeama de zmeura,
- 1 kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie.

Mod de preparare:

1

Se strivesc cu mana, intr-un castron, zmeura bine coapta.

2

La 1 kg de zmeura se poate adauga 1/4 de litru de apa.

3

Se storc printr-un tifon des si se toarna in tingirea de dulceata, adaugand la 1 litru de zeama, 1 kg de zahar.

4

Se tine pe foc moale pana se topeste zaharul, se fierbe apoi la foc iute circa 20 de minute.

5

Nu se face prea gros, ca sa se poata turna usor din sticle.

6

La fiert se adauga putina zeama de lamaie.

7

Cand este destul de legat, se da la o parte si se toarna cald In sticle care se astupa bine.

8

Sa sa nu plezneasca sticla, se infasoara intr-o carpa umeda, cat se toarna siropul.

Etichete: zmeura, sirop, sirop zmeura

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Checul este o prajitura cu origine in Anglia, dar preparat cu succes de gospodinele din intreaga lume....
Culturile de zmeura se infiinteaza, in general , toamna, in zone insorite. Zmeurul se adapteaza bine in...
Zmeura face parte, dupa cum bine stim, din categoria fructelor de padure. Aceste minunatii ale naturii sunt...