Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Atunci cand ai pofta de ceva dulce sau doresti sa faci o surpriza in week-end copiilor, reteta de tort cu crema de zahar ars este ideala pentru un rasfat in familie.
Atunci cand ai pofta de ceva dulce sau doresti sa faci o surpriza in week-end copiilor, reteta de tort cu crema de zahar ars este ideala pentru un rasfat in familie.
Usor de realizat, tortul cu crema de zahar ars poate fi preparat de orice cofetar care nu stie prea multe despre prajituri, blaturi si creme.
Pentru 8-10 portii de tort (1 kg) ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 12 oua (8 pentru crema si 4 pentru blat)
- 1 litru de lapte
- 18 linguri zahar
- 4 linguri faina alba
- un plic praf de copt
Pasi de urmat
- Intr-o cratita sau tava rotunda adanca topiti la foc mic 6 linguri de zahar. Cand zaharul s-a caramelizat bine, luati de pe foc cratita si intindeti cu o lingura si pe pereti - sa acopere cat mai bine suprafata tavii.
- Intr-un bol bateti cu telul 8 oua, 8 linguri de zahar si esenta de vanilie.
- Peste aceasta compozitie turnati laptele si mixati bine cu telul.
- Turnati amestecul obtinut in tava cu caramel.
Aluat blat:
- Separati albusurile de galbenusiuri
- Bateti albusurile spuma tare si incorporati treptat zaharul.
- Adaugati galbenusurile unul cate unul si mixati bine dupa fiecare in parte
- Aluatul este gata dupa ce ati turnat in compozitie faina cu praful de copt.
- Puneti peste compozitia de lapte aluatul obtinut folosind o lingura pentru a adauga cate putin din aluatul rezultat. Acesta trebuie sa acopere toata tava.
- Tava se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade timp de 30-40 minute pana se rumenste bine blatul si devine maroniu.
- Cand este gata, scoateti tava din cuptor si lasati-o la racit aproximativ o jumatate de ora.
- Apoi rasturnati tortul obtinut pe o farfurie, astfel incat baza sa devina partea superioara.
Dupa ce s-a racit total, puneti la frigider tortul obtinut din crema de zahar ars timp de minim 1-2 ore.
Decor optional pentru tort:
Dupa preferinte, tortul se orneaza cu frisca, ciocolata, fructe etc. Merge consumat si ca atare, daca nu aveti chef sa ii dati tortului un decor personalizat.
Amatorii de crema de zahar ars sigur vor aprecia blatul insiropat cu caramel.
Atentie! Dimensiunile si grosimea tortului depind de dimensiunile tavii/cratitei in care il preparati.
Pregatirea tortul dureaza aproximativ o ora. Pofta buna!
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.