Cum sa faci cuib de viespi

Cum sa faci cuib de viespi

Cuibul de viespi este un preparat dulce care poate fi consumat in orice moment al zilei. Multi romani il prefera la micul dejun cu o cana de lapte dulce langa.

Ingrediente:

- 400 grame de faina alba;

- 240(100 grame pentru umplutura, 100 pentru sirop) grame de zahar;

- o jumatate de lingurita sare;

- un plic de zahar vanilat;

- un plic de drojdie uscata;

- 2 oua mari, scoase cu 2-3 inainte de preparare de la rece;

- 220 grame de unt(70 grame vei topi);

- 90 mililitri de lapte cald;

- 220 mililitri de apa(70 mililitri, calduta, 150 ml pentru sirop).

- 100 gr nuca macinata

- scortisoara (optional)

Mod de preparare:

- amesteca faina cu zaharul si cu sarea.

- bate ouale si amesteca-le cu laptele, cu apa si cu untul topit.

- pune amestecul de oua, in masina de paine, apoi presara peste drojdia uscata si zaharul vanilat.

- aseaza deasupra amestecul de faina.

- seteaza masina pe programul de framantat si dospit. Daca nu ai masina, poti framanta aluatul si manual, dupa care il vei lasa la crescut o ora intr-un loc cald.

- freaca untul cu zaharul, pentru umplutura.

- macina nuca.

- pune aluatul dospit pe masa odata cu faina si framanta-l usor.

- intinde foaie la dimensiunea 30 X 50 cm;

- unge foaia cu untul frecat cu zahar.

- presara nuca peste. Poti presara si putina scortisoara macinata, daca iti place. La fel si stafide.

- ruleaza foaia pe latura mare. Taie, apoi, felii de aproximativ 3 centimetri.

- pune feliile(la distanta intre ele sa poata creste) intr-o tava rotunda (cu pereti detasabili) de 26 centimetri diametru.

- introdu tava intr-o punga de plastic si lasa la crescut circa 40 minute.

- baga tava la cuptor timp de 20 minute, la temperatura de 180 grade.

- prepara siropul. Fierbe apa cu zaharul la foc mediu. Opreste focul cand zaharul s-a topit.

- scoate tava din cuptor(dupa 20 minute) si unge cuiburile de viespi cu siropul, folosind o pensula de silicon.

- mai introdu tava la cuptor pentru un sfert de ora.

- scoate-o si mai unge odata ciuburile cu sirop;

- inca 5 minute la cuptor, apoi. E gata!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci COZONAC TRANDAFIR cu STAFIDE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cozonacul trandafir cu stafide reprezinta o alternativa la cozonacul clasic, datorita aspectului deosebit. Gustos si aromat, acest...
Cozonacul nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Sarbatoare! Suntem de altfel convinsi ca nu vei...
Cozonacul Cruffin reprezinta o combinatie reusita intre panetonnele din Italia si cruffinul australian. Panetonne este un cozonac...