Ingrediente:
- 400 grame de faina alba;
- 240(100 grame pentru umplutura, 100 pentru sirop) grame de zahar;
- o jumatate de lingurita sare;
- un plic de zahar vanilat;
- un plic de drojdie uscata;
- 2 oua mari, scoase cu 2-3 inainte de preparare de la rece;
- 220 grame de unt(70 grame vei topi);
- 90 mililitri de lapte cald;
- 220 mililitri de apa(70 mililitri, calduta, 150 ml pentru sirop).
- 100 gr nuca macinata
- scortisoara (optional)
Mod de preparare:
- amesteca faina cu zaharul si cu sarea.
- bate ouale si amesteca-le cu laptele, cu apa si cu untul topit.
- pune amestecul de oua, in masina de paine, apoi presara peste drojdia uscata si zaharul vanilat.
- aseaza deasupra amestecul de faina.
- seteaza masina pe programul de framantat si dospit. Daca nu ai masina, poti framanta aluatul si manual, dupa care il vei lasa la crescut o ora intr-un loc cald.
- freaca untul cu zaharul, pentru umplutura.
- macina nuca.
- pune aluatul dospit pe masa odata cu faina si framanta-l usor.
- intinde foaie la dimensiunea 30 X 50 cm;
- unge foaia cu untul frecat cu zahar.
- presara nuca peste. Poti presara si putina scortisoara macinata, daca iti place. La fel si stafide.
- ruleaza foaia pe latura mare. Taie, apoi, felii de aproximativ 3 centimetri.
- pune feliile(la distanta intre ele sa poata creste) intr-o tava rotunda (cu pereti detasabili) de 26 centimetri diametru.
- introdu tava intr-o punga de plastic si lasa la crescut circa 40 minute.
- baga tava la cuptor timp de 20 minute, la temperatura de 180 grade.
- prepara siropul. Fierbe apa cu zaharul la foc mediu. Opreste focul cand zaharul s-a topit.
- scoate tava din cuptor(dupa 20 minute) si unge cuiburile de viespi cu siropul, folosind o pensula de silicon.
- mai introdu tava la cuptor pentru un sfert de ora.
- scoate-o si mai unge odata ciuburile cu sirop;
- inca 5 minute la cuptor, apoi. E gata!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci COZONAC TRANDAFIR cu STAFIDE