Ingrediente pentru 6 portii:
- 200 grame de fulgi mari de ovaz;
- 500 mililitri de lapte (de migdale sau lapte light de cocos);
- 2 oua mari;
- 50 grame de unt topit (sau unt de cocos topit);
- 150 grame de zahar (poate fi brun);
- 1 lingurita de praf de copt;
- o jumatate de lingurita scortisoara macinata;
- 1 lingurita de esenta de vanilie;
- 1 priza de sare;
- 5 linguri de fructe (coacaze negre/rosii, afine, cuburi de mere sau pere, felii de banane);
Mod de preparare:
- pune fructele(coacaze, afine, banane, mere, pere) pe fundul unei tavi termorezistente de 25 x 15 cm (sau patrata de 20 x 20 cm; cu pereti mai inalti). Nu e necesar sa canteresti fructele, ci sa adaugi suficiente cat sa acoperi intr-un singur strat fundul tavii.
- amesteca laptele cu zaharul si sarea pana se topeste, adauga oualele batute, untul topit, scortisoara, vanilia si praful de copt.
- toarna amestecul peste ovaz.
- apoi toarna amestecul in tava, peste fructe.
- se coace la 170 grade Celsius, vreme de 55 minute, pana budinca e umflata in tava si e usor rumena deasupra.
Se serveste calda.
Pofta buna!