Cum sa faci BUDINCA de OVAZ la cuptor

Cum sa faci BUDINCA de OVAZ la cuptor

Budinca de ovaz cu fructe este o rajitura delicioasa si sanatoasa, pe care o puteti consuma in orice moment al zilei.

Ingrediente pentru 6 portii:

-  200 grame de fulgi mari de ovaz;

- 500 mililitri de lapte (de migdale sau lapte light de cocos);

- 2 oua mari;

- 50 grame de unt topit (sau unt de cocos topit);

- 150 grame de zahar (poate fi brun);

- 1 lingurita de praf de copt;

- o jumatate de lingurita scortisoara macinata;

- 1 lingurita de esenta de vanilie;

- 1 priza de sare;

- 5 linguri de fructe (coacaze negre/rosii, afine, cuburi de mere sau pere, felii de banane);

Mod de preparare:

- pune fructele(coacaze, afine, banane, mere, pere) pe fundul unei tavi termorezistente de 25 x 15 cm (sau patrata de 20 x 20 cm; cu pereti mai inalti). Nu e necesar sa canteresti fructele, ci sa adaugi suficiente cat sa acoperi intr-un singur strat fundul tavii.

- amesteca laptele cu zaharul si sarea pana se topeste, adauga oualele batute, untul topit, scortisoara, vanilia si praful de copt.

- toarna amestecul peste ovaz.

- apoi toarna amestecul in tava, peste fructe.

- se coace la 170 grade Celsius, vreme de 55 minute, pana budinca e umflata in tava si e usor rumena deasupra.

Se serveste calda.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Budinca de banane cu cacao este o gustare delicioasa, mai ales dupa-amiaza, cand pofta de dulce isi...
Budinca de gris cu mure reprezinta e un desert excelent, foarte usor de preparat. Poti inlocui murele...
Vrei un mic dejun aparte, facut rpaid si fara mari batai de cap! Daca da, propunerea noastra...