Ingrediente:
- 500 mililitri de lapte;
- 100 grame de gris;
- 200 grame de zahar;
- 300 grame de mure;
- 4 oua;
- o esenta de vanilie;
- 2 linguri zeama lamaie.
Mod de preparare:
- fierbe laptele cu 100 grame de zahar si cu grisul. Amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase.
- lasa amestecul sa se racoreasca.
- adauga vanilia si galbenusurile.
- bate spuma albusurile si incorporeaza-le in compozitie.
- unge o tava de chec cu unt si toarna jumatate din compozitia de gris.
- ia doua treimi din cantitatea de mure si amesteca-le cu 100 grame de zahar, 50 ml apa, zeama de lamaie.
- da compozitia intr-un clocot pana va capata consistenta unui sos.
- pune jumatate din sosul de mure peste budinca, apoi presara cealalta parte din mure.
- toarna restul de gris deasupra si da compozitia la cuptor pana se rumeneste usor.
- lasa budinca sa se raceasca si, apoi, rastoarn-o cu fundul in sus pe un platou.
- toarna deasupra restul de sos ramas, apoi portioneaza.
Gata! Poti savura budinca alaturi de cei dragi! Sa aveti pofta!