Clatite 3 pahare. Ingrediente:
- 2 oua mari/ 3 oua medii;
- 200 mililitri de lapte/un pahar;
- 200 mililitri de apa/un pahar);
- 160 grame de faina cernuta/ un pahar;
- o lingurita de sare;
- 2 linguri de zahar;
- 50 militri/3 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui.
- tine ingredientele la temperatura camerei , inainte de a pregati reteta.
Clatite 3 pahare. Mod de preparare:
- sparge ouale intr-un castron adanc;
- adauga sarea si zaharul;
- amesteca ingredientele cu un tel, pana la omogenizare;
- cerne faina in castron;
- continua sa amesteci folosind telul;
- toarna in aluat intr-un jet subtire, amestecand fara oprire;
- incorporeaza apa clocotita. Aceasta are rolul de a mentine auatul ferm, chiar daca faci clatitele subtiri. De asemenea, clatitele nu se vor rupe odata ce sunt prajite;
- lasa aluatul un sfert de ora sa se odihneasca, ana le pui la prajit. Asa vor fi mai elastice!
- toarna uleiul, inainte de prajire, si mai amesteca aluatul o data. Alutatul trebuie sa fie potrivit, adica nici prea gros, nici prea lichid!
- unge tigaia incinsa cu ulei, folosind o pensula de silicon ( inainte de prajirea primei clatite);
- toarna un polonic de aluat in tigaie;
- raspandeste aluatul uniform, inclinand rapid tigaia in diferite directii.
- prajeste clatita subtire pe ambele parti la foc mediu;
- procedeaza la fel cu toate clatitele!
- serveste clatitele calde impreuna cu dulceata/gemul preferat/a!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari roti(clatite thailandeze)