Ingrediente:
- 2 kilograme de capsuni;
- un kilogram de zahar;
- 100 mililitri de apa( jumatate de pahar)
Mod de preparare:
- curata capsunile de codite, spala-le si pune-le intr-o sita sa se scurga apa de pe ele. Dupa aceea, pune fructele intr-un bol.
- fierbe siropul - toarna apa intr-o cratita, adauga zaharul si lasa siropul sa fiarba la foc mediu. Siropul trebuie fiert intre 5 si 7 minute, pana devine mai dens. Pentru verificare, ia cu lingura putin sirop si sufla sa se raceasca. Daca devine vascos atunci este gata.
- toarna siropul fierbinte peste capsuni, astupa cu un capac si lasa amestecul sa se raceasca. Intre timp, capsunile vor lasa sucul propriu si siropul va deveni mai apos.
- dupa ce s-au racit capsunile, pune-le pe o sita si scurge siropul din ele.
- fierbe, apoi, acest sirop la foc mediu, 5-7 minute.
- pune capsunile inapoi in bol si toarna deasupra siropul fierbinte.
- astupa, lasa la racit si mai apeleaza inca o data la aceeasi procedura (daca vrei ca siropul sa fie mai dens, atunci mai adaugi zahar si fierbi amestecul bine).
- dupa a treia procedura, pune capsunile intr-un borcan sterilizat si toarna deasupra siropul fierbinte.
- inchide borcanul ermetic si astupa-l cu o plapuma.
Aceasta metoda presupune fierberea siropului nu si a capsunilor. Preparata astfel, dulceata de capsuni are o culoare superba si o aroma intensa!
Spor la treaba si pofta buna!