Cum sa faci dulceata de capsuni fara fierbere

Cum sa faci dulceata de capsuni fara fierbere

Dulceata de capsuni este minunata, daca stii s-o prepari. O poti face prin fierberea fructelor, metoda mai cunoscuta si mai folosita sau fara fierbere! Recomandam a doua varianta, deoarece aroma va fi inegalabila!

Ingrediente:

- 2 kilograme de capsuni;

- un kilogram de zahar;

- 100 mililitri de apa( jumatate de pahar)

Mod de preparare:

- curata capsunile de codite, spala-le si pune-le intr-o sita sa se scurga apa de pe ele. Dupa aceea, pune fructele intr-un bol.

- fierbe siropul - toarna apa intr-o cratita, adauga zaharul si lasa siropul sa fiarba la foc mediu. Siropul trebuie fiert intre 5 si 7 minute, pana devine mai dens. Pentru verificare, ia cu lingura putin sirop si sufla sa se raceasca. Daca devine vascos atunci este gata.

- toarna siropul fierbinte peste capsuni, astupa cu un capac si lasa amestecul sa se raceasca. Intre timp, capsunile vor lasa sucul propriu si siropul va deveni mai apos.

- dupa ce s-au racit capsunile, pune-le pe o sita si scurge siropul din ele.

- fierbe, apoi, acest sirop la foc mediu, 5-7 minute.

- pune capsunile inapoi in bol si toarna deasupra siropul fierbinte.

- astupa, lasa la racit si mai apeleaza inca o data la aceeasi procedura (daca vrei ca siropul sa fie mai dens, atunci mai adaugi zahar si fierbi amestecul bine).

- dupa a treia procedura, pune capsunile intr-un borcan sterilizat si toarna deasupra siropul fierbinte.

- inchide borcanul ermetic si astupa-l cu o plapuma.

Aceasta metoda presupune fierberea siropului nu si a capsunilor. Preparata astfel, dulceata de capsuni are o culoare superba si o aroma intensa!

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dulceata preferata te imbie, mai ales in sezonul rece, cand fructele cam lipsesc de pe tarabe. Spre...
Dulceata de trandafiri! Este imposibil sa nu fi auzit de ea. Cel mai probabil, ai si gustat-o....
Azi, iti prezentam o reteta mai putin populara, dar care te va cuceri cu siguranta. Ne referim...