Ingrediente:
- 500 grame de faina;
- 2 linguri de unt;
- 3 oua mari;
- coaja de lamaie;
- 3 linguri de zahar;
- o lingura de drojdie;
- sare, dupa gust;
- 100 grame de zahar pudra;
- 350 mililitri de lapte;
- un pliculet de zahar vanilat;
- ulei pentru prajit;
Mod de preparare:
- fa o dospeala dintr-o cana de lapte caldut (nu fierbinte), drojdie, o lingurita de zahar si o lingura de faina, intr-un vas adanc.
- amesteca usor si lasa la cald, sa creasca.
- pune faina intr-un castron adanc de framantat, iar in mijloc fa o gropita.
- in mijloc toarna maiaua, amesteca usor cu degetele, apoi adauga restul ingredientelor.
- amesteca bine, pana se incorporeaza tot oul si se desfac toate cocoloasele.
- lasa coca la crescut, la cald, intr-un castron acoperit cu folie alimentara.
- dupa aproximativ o ora, timp in care coca si-a dublat volumul, se intinde o foaie groasa, de aproximativ un deget.
- cu ajutorul unui pahar sau al unei cani decupeaza din foaie bucati rotunde.
- lasa gogosile inca 5-10 minute la dospit, pe blatul pudrat cu putina faina, cat sa nu se lipeasca.
- intre timp, incinge uleiul.
- prajeste gogosile pe ambele parti. Cand au capatat o culoare aramie, scoate-le pe un prosop de hartie si lasa-le putin la racit.
Pofta buna!