Tulumbe turcesti. Ingrediente pentru sirop:
- 300 militri de apa(un pahar si jumatate);
- 450 grame de zahar( 2 pahare si jumatate(;
- 3 felii de lamaie;
Tulumbe turcesti. Ingrediente pentru aluat:
- 600 mililitri de apa(3 pahare);
- 30 mililitri de ulei vegetal de floarea-soarelui( 3 linguri);
- 60 grame de zahar(3 linguri);
- 300 grame de faina( 2 pahare si jumatate);
- 60 grame de amidon(o jumatate de pahar);
- un pachetel de zahar vanilat;
- ulei vegetal pentru prajit.
Tulumbe turcesti. Mod de preparare:
- pregateste siropul;
- toarna apa si zaharul intr-o craticioara;
- adauga feliile de lamaie;
- pune vasul pe foc si aduce amestecul in punctul de fierbere;
- da focul la mic, dupa dizolvarea zaharului. Mai fierbe siropul inca 8-9 minute;
- toarna siropul intr-un castron curat si da lamaia la o parte;
- lasa siropul la racit;
- pregateste aluatul;
- combina apa, zaharul tos si cel vanilat si uleiul, in aceeasi cratita;
- cerne faina si amidonul deasupra cratitei;
- amesteca bine cu o spatula, pana cand aluatul se vformeaza intr-o bila. Trebuie sa fie omogen si solid;
- framanta aluatul(dupa racire) cu mainile si imaprte-l in bucati. Poti utiliza un pos de patiserie pentru a modela tulumbele in sine;
- prajeste tulumbele in ulei vegetal incins, pana cand se vor rumeni;
- scufunda tulumbele prajite in sirop pentru un minut;
- scoate tulumbele si savureaza -le alaturi de cei dragi!
Citeste si: Cum sa faci GOGOSI BANATENE