Cum sa faci PLACINTA de PRUNE

Cum sa faci PLACINTA de PRUNE

Placinta de prune reprezinta un desert minunat, indiferent de sezonul in care o consumi. Sigur, e mai putin costisitor sa prepari asa ceva pe timp de vara, cand prunele sunt mai ieftine pe taraba sau chiar le ai in gradina, daca locuiesti la curte!

Ingrediente:

- un kg de prune;

- 300 g de zahar;

- 250 g de unt;

- 20 g de bicarbonat de sodiu;

- 250 g de smantana;

- un kg de faina;

- 3 linguri de otet;

- sare.

Mod de preparare:

- taie untul in bucatele mici si lasa-l la temperatura camerei.

- pune bicarbonatul si otetul intr-un pahar. Amesteca bine si adauga peste unt impreuna cu zaharul, smantana si un praf de sare.

- amesteca bine toate ingredientele.

- adauga, apoi, faina pana obtii un aluat potrivit.

- imparte aluatul in doua parti egale. Cu o parte de aluat intinde o foaie si pune-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

- spala prunele, scoate-le samburii si taie-le in 4.

- pune prunele peste aluatul din tava.

- peste prune adauga jumatate din zahar si cealalta foaie.

- baga placinta la cuptorul incins in prealabil si las-o trei sferturi de ceas.

- lasa placinta la rece, apoi pudreaz-o cu zahar si portioneaz-o.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Galuste sau gomboti cu prune – o reteta despre care sigur ai auzit si speram chiar ca...
Prunele sunt fructe foarte cunoscute in Romania pentru proprietatile lor minunate(amintim doar ca stimuleaza memoria si previn...
Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor...