Ingrediente:
- un kg de prune;
- 300 g de zahar;
- 250 g de unt;
- 20 g de bicarbonat de sodiu;
- 250 g de smantana;
- un kg de faina;
- 3 linguri de otet;
- sare.
Mod de preparare:
- taie untul in bucatele mici si lasa-l la temperatura camerei.
- pune bicarbonatul si otetul intr-un pahar. Amesteca bine si adauga peste unt impreuna cu zaharul, smantana si un praf de sare.
- amesteca bine toate ingredientele.
- adauga, apoi, faina pana obtii un aluat potrivit.
- imparte aluatul in doua parti egale. Cu o parte de aluat intinde o foaie si pune-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- spala prunele, scoate-le samburii si taie-le in 4.
- pune prunele peste aluatul din tava.
- peste prune adauga jumatate din zahar si cealalta foaie.
- baga placinta la cuptorul incins in prealabil si las-o trei sferturi de ceas.
- lasa placinta la rece, apoi pudreaz-o cu zahar si portioneaz-o.
Pofta buna!