Cum sa faci PLACINTA de PRUNE

Cum sa faci PLACINTA de PRUNE

Placinta de prune reprezinta un desert minunat, indiferent de sezonul in care o consumi. Sigur, e mai putin costisitor sa prepari asa ceva pe timp de vara, cand prunele sunt mai ieftine pe taraba sau chiar le ai in gradina, daca locuiesti la curte!

Ingrediente:

- un kg de prune;

- 300 g de zahar;

- 250 g de unt;

- 20 g de bicarbonat de sodiu;

- 250 g de smantana;

- un kg de faina;

- 3 linguri de otet;

- sare.

Mod de preparare:

- taie untul in bucatele mici si lasa-l la temperatura camerei.

- pune bicarbonatul si otetul intr-un pahar. Amesteca bine si adauga peste unt impreuna cu zaharul, smantana si un praf de sare.

- amesteca bine toate ingredientele.

- adauga, apoi, faina pana obtii un aluat potrivit.

- imparte aluatul in doua parti egale. Cu o parte de aluat intinde o foaie si pune-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

- spala prunele, scoate-le samburii si taie-le in 4.

- pune prunele peste aluatul din tava.

- peste prune adauga jumatate din zahar si cealalta foaie.

- baga placinta la cuptorul incins in prealabil si las-o trei sferturi de ceas.

- lasa placinta la rece, apoi pudreaz-o cu zahar si portioneaz-o.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prunele sunt grozave, indiferent daca sunt consumate in stare naturala, uscate sau fosolite in gemuri si compoturi....
Dulceata preferata te imbie, mai ales in sezonul rece, cand fructele cam lipsesc de pe tarabe. Spre...
Vrei sa dai orice musafir pe spate, dar nu prea ai timp sa prepari cine-stie-ce desert? In...