Tort cu crema de caramel. Ingrediente pentru aluat:
- 3 oua;
- 90 grame de zahar;
- 110 grame de faina de grau;
- 2 grame de praf de copt;
-20 mililitri de ulei vegetal.
Tort cu crema de caramel. Ingrediente pentru crema:
- 200 mililitri de lapte condensat caramelizat sau fiert;
- 200 grame de smantana pentru frisca de 30-33%.
Tort cu crema de caramel. Ingrediente pentru sirop:
- 50 mililitri de lapte;
-10 grame de zahar pudra.
Tort cu crema de caramel. Ingrediente pentru decor:
- circa 100 grame(70 alune).
Tort cu crema de caramel. Mod de preparare:
- pune ouale si zaharul intr-un castron;
- amesteca cele doua ingrediente cu mizerul pe o treapta superioada de viteza. Trebuie sa obtii o compozitie cremoasa;
- aduaga uleiul vegetal;
- incorporeaza uleiul cu o spatula in amestec in mod treptat;
- transfera aluatul intr-o forma cu dimensiunea de 20×30 cm tapetata cu hartie de copt;
- niveleaza aluatul cu o spatula;
- da aluatul la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 15 minute;
- indeparteaza blatul copt depe marginile formei, apoi da la o parte hartia de copt;
- taie marginile de jur imprejur de un centimetru. Taie blatul in jumatate;
- prepara crema. Adauga intr-un castron laptele condensat si smantana pentru frisca. Amesteca bine cu mixerul pana obtii o consistenta omogena;
- prepara siropul. Amesteca laptele cu zaharul pudra si lasa-l deoparte;
- pune primul blat pe un platou de servit tapetat cu hartie de copt;
- insiropeaza blatul din plin cu laptele si adauga jumatate din cantitatea de crema.
- nivelelaza crema pentru a pune al doilea blat, nu inainte de a-l insiropa si pe acesta cu lapte si de a-l acoperi cu crema ramasa.
- aplica crema si pe partile laterale.
- decoreaza partile laterale si marginile tortului cu alune taiate marunt.
- introdu tortul la frigider pentru minimum 2 ore(cel mai bine ar fi sa-l lasi la rece peste noapte).
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci tort Vezuviu