Cum sa faci tort cu crema de caramel. Dureaza o jumatate de ora

Cum sa faci tort cu crema de caramel. Dureaza o jumatate de ora

Vre sa prepari un tort delicios, fin si usor de facut? Avem solutia. Tortul cu crema de caramel va fi un deliciu pe care il vei prepara in doar 30 minute!

Tort cu crema de caramel. Ingrediente pentru aluat:

- 3 oua;

- 90 grame de zahar;

- 110 grame de faina de grau;

- 2 grame de praf de copt;

-20 mililitri de ulei vegetal.

Tort cu crema de caramel. Ingrediente pentru crema:

- 200 mililitri de lapte condensat caramelizat sau fiert;

- 200 grame de smantana pentru frisca de 30-33%.

Tort cu crema de caramel. Ingrediente pentru sirop:

- 50 mililitri de lapte;

-10 grame de zahar pudra.

Tort cu crema de caramel. Ingrediente pentru decor:

- circa 100 grame(70 alune).

Tort cu crema de caramel. Mod de preparare:

- pune ouale si zaharul intr-un castron;

- amesteca cele doua ingrediente cu mizerul pe o treapta superioada de viteza. Trebuie sa obtii o compozitie cremoasa;

- aduaga uleiul vegetal;

- incorporeaza uleiul cu o spatula in amestec in mod treptat;

- transfera aluatul intr-o forma cu dimensiunea de 20×30 cm tapetata cu hartie de copt;

- niveleaza aluatul cu o spatula;

- da aluatul la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 15 minute;

- indeparteaza blatul copt depe marginile formei, apoi da la o parte hartia de copt;

- taie marginile de jur imprejur de un centimetru. Taie blatul in jumatate;

- prepara crema. Adauga intr-un castron laptele condensat si smantana pentru frisca. Amesteca bine cu mixerul pana obtii o consistenta omogena;

- prepara siropul. Amesteca laptele cu zaharul pudra si lasa-l deoparte;

- pune primul blat pe un platou de servit tapetat cu hartie de copt;

- insiropeaza blatul din plin cu laptele si adauga jumatate din cantitatea de crema.

- nivelelaza crema pentru a pune al doilea blat, nu inainte de a-l insiropa si pe acesta cu lapte si de a-l acoperi cu crema ramasa.

- aplica crema si pe partile laterale.

- decoreaza partile laterale si marginile tortului cu alune taiate marunt.

- introdu tortul la frigider pentru minimum 2 ore(cel mai bine ar fi sa-l lasi la rece peste noapte).

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci tort Vezuviu

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tortul Vezuviu este un tort mai atipic, cand vine vorba despre modul de preparare. Totusi, e usor...
Probabil orice om a cumparat macar o data in viata un tort Snickers de la cofetarie. E...
Tortul Dobos e o prajitura minunata cu origini maghiare. Se spune ca ar fi fost inventat de...