Sarlota cu mere. Ingrediente:
- 115/120 grame de faina;
- 150 grame de zahar tos;
- 3 oua mari;
- 500 grame de mere dulci-acrisoare(3 mere);
- o lingurita de praf de copt;
- o jumatate de lingurita de esenta de vanilie/10 grame de zahar vanilat;
- pudra de scortisoara, dupa gust;
- zahar pudra ( o vei folosi la decor).
Sarlota cu mere. Mod de preparare:
- sparge ouale intr-un castron adanc;
- bate ouale cu mixerul swetata la viteza medie, pana obtii omogenizarea;
- adauga treptat peste oua zaharul tos si pe cel vanilat;
- da mixerul pe viteza maxima si bate ingredintele pana obtii un amestec pufos si albicios;
- cerne faina si praful de copt direct in castron;
- amesteca cu mixerul dat pe viteza mica, circa un minut. Trebuie sa obtii un amestec cu o consistenta asemanatoare cu cea de smantana;
- curata merele de coaja si elimina0le semintele;
- taie merele in cubulete/feliute subtiri, direct in forma tapetata cu hartie de copt;
- optional, presara merele cu pudra de scortisoara;
- toarna o parte din aluatul obtinut peste mere si amesteca putin cu spatula;
- distribuie apoi in mod uniform si aljuatul ramas;
- introdu sarlota in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius. Coace prajitura trei sferturi de ceas sau chiar mai mult. Timpul de coacere tine de forma de copt si de cuptor.
- scoate sarlota din forma de copt si presar-o cu zahar pudra.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Sarlota de casa cu ciocolata pralinata