Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta sarlota de casa se prepara asemanator cu sarlota de ciocolata si se orneaza cu migdale si frisca.
Aceasta sarlota de casa se prepara asemanator cu sarlota de ciocolata si se orneaza cu migdale si frisca.
Ingrediente:
200 grame ciocolata,
125 grame unt proaspat,
80 grame zahar pisat,
3 oua,
125 grame frisca batuta,
300 grame piscoturi;
100 grame zahar,
100 grame migdale pentru praline.
Mod de preparare:
Se inmoaie ciocolata cu putina apa, intr-o cratita pe marginea masinii de gatit.
Se adauga untul, zaharul pisat si galbenusurile si praline pisate. Se freaca totul bine pe marginea masinii, fara sa fiarba.
Se da la o parte si cand crema s-a racorit se adauga albusurile spuma si la urma frisca batuta.
Intre timp pregatim o forma de tabla, cu peretii drepti. Se pune pe fund o rondela de hartie alba.
Se imbraca cu piscoturi o forma de tabla cu peretii drepti. Pentru fund se taie piscoturile in forma de triunghi, asezand varful triunghiurilor in mijlocul formei.
Se indreapta atat marginile cat si capetele celorlalte piscoturi si se asaza unele langa altele, astfel incat sa imbrace perfect peretii interiori ai formei.
Se toarna crema, deasupra se pune un capac de piscoturi si se tine la frigider cateva ore.
Mod de servire:
Sarlota se rastoarna pe o forma de prajitura si se serveste cu sos de vanilie.
Pentru praline:
- se topeste zahar intr-o tigaie, la foc bun. Cand incepe zaharul sa se rumeneasca, se adauga migdalele, se tin pe foc, amestecand mereu pana ce migdalele s-au invelit in zahar fara ca acesta sa se arda prea tare.
- se toarna pe masa de aluat, unsa cu ulei sau udata cu apa.
- dupa ce s-au racorit se piseaza fie in piulita, fie cu vergeaua pe masa de aluat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.