Reteta: Sarlota de casa cu ciocolata pralinata

 Reteta:  Sarlota de casa cu ciocolata pralinata

Aceasta sarlota de casa se prepara asemanator cu sarlota de ciocolata si se orneaza cu migdale si frisca.

Ingrediente:

200 grame ciocolata,
125 grame unt proaspat,
80 grame zahar pisat,
3 oua,
125 grame frisca batuta,
300 grame piscoturi;
100 grame zahar,
100 grame migdale pentru praline.

Mod de preparare:

1

Se inmoaie ciocolata cu putina apa, intr-o cratita pe marginea masinii de gatit.

2

Se adauga untul, zaharul pisat si galbenusurile si praline pisate. Se freaca totul bine pe marginea masinii, fara sa fiarba.

3

Se da la o parte si cand crema s-a racorit se adauga albusurile spuma si la urma frisca batuta.

4

Intre timp pregatim o forma de tabla, cu peretii drepti. Se pune pe fund o rondela de hartie alba.

5

Se imbraca cu piscoturi o forma de tabla cu peretii drepti. Pentru fund se taie piscoturile in forma de triunghi, asezand varful triunghiurilor in mijlocul formei.

6

Se indreapta atat marginile cat si capetele celorlalte piscoturi si se asaza unele langa altele, astfel incat sa imbrace perfect peretii interiori ai formei.

7

Se toarna crema, deasupra se pune un capac de piscoturi si se tine la frigider cateva ore.

Mod de servire:

Sarlota se rastoarna pe o forma de prajitura si se serveste cu sos de vanilie.

Pentru praline:

- se topeste zahar intr-o tigaie, la foc bun. Cand incepe zaharul sa se rumeneasca, se adauga migdalele, se tin pe foc, amestecand mereu pana ce migdalele s-au invelit in zahar fara ca acesta sa se arda prea tare.

- se toarna pe masa de aluat, unsa cu ulei sau udata cu apa.

- dupa ce s-au racorit se piseaza fie in piulita, fie cu vergeaua pe masa de aluat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta prajitura cu ciocolata si frisca are in compozitie piscoturi, la fel ca sarlota ruseasca. Ingrediente: 200...
Sarlota este o crema preparata din lapte, oua, zahar, frisca si gelatina. La aceste ingrediente se adauga...
Sarlota este o prajitura fresh, ideala pentru orice sezon si orice ocazie. Ea se prepara in mai...