Cum sa faci tort Vezuviu

Cum sa faci tort Vezuviu

Tortul Vezuviu este un tort mai atipic, cand vine vorba despre modul de preparare. Totusi, e usor de preparat, asa ca poate fi realizat cu succes chiar si de catre un incepator in bucatarie. Urmareste cu atentie reteta si nu vei avea cum sa dai gres!

Tort Vezuviu. Ingrediente pentru sirop:

– o jumatate de pahar de zahar;

– o jumatate de pahar de apa.

Tort Vezuviu. Ingrediente pentru pandispan:

– 4 oua;

– 180 grame de zahar/un pahar;

– 120 grame de faina/un pahar;

– 25 grame de cacao/3 linguri;

– 10 grame de praf de copt;

– 2 linguri de ulei.

Tort Vezuviu. Ingrediente pentru crema:

– 1 litru de lapte;

– 170 grame de zahar;

– 150 grame de fulgi de cocos;

– 110 grame de faina;

– un ou;

– 50 grame de unt;

– o lingura si jumatate de lingura de amidon;

– 10 grame de zahar vanilat.

Tort Vezuviu. Ingrediente pentru decor:

– 150 mililitri de smantana pentru frisca 30%;

– 8 grame de intaritor pentru frisca;

– o lingura de zahar.

Tort Vezuviu. Mod de preparare:

- pregateste pandispanul. Bate ouale cu mixerul;

- adauga zaharul treptat si continua sa folosesti mixerul cam 3 minute. Ar trebui sa ai o spuma densa;

- adauga ulei si mixeaza din nou;

- combina faina cu cacao si praf de copt si cerne ingredientele in 2 etape direct in vasul cu oua, amestecand de fiecare data foarte bine cu mixerul;

- transfera aluatul in forma (26 cm) tapetata cu hartie de copt;

- introdu forma in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius pentru circa 40 minute.

- pregateste siropul. toarna apa in craticioara, adauga zahar, pune vasul la foc, adu siropul in punctul de fierbere, apoi mai fierbe-l un minut;

- lasa siropul la racit;

- pregateste crema. Toarna laptele intr-o cratita;

- adauga, in cratita, faina, amidon, zahar si ou;

- amesteca folosind un tel, pentru a nu se forma cocoloase;

- pune cratita pe foc si fierbe crema, amestecand continuu, pana da in clocot. Ar trebui sa fie densa;

- adauga unt si zahar vanilat. Amesteca sa se topeasca;

- adauga fulgi de cocos si amesteca iar, pana se omogenizeaza;

- scoate pandispanul din forma, dupa ce s-a racit;

- taie pandispanul in 2 blaturi aproximativ egale;

- indeparteaza crusta de pe blatul superior cu ajutorul unui cutit;

- tapeteaza vasul, in care vei monta tortul, cu folie de plastic si aseaza primul blat(pe cel mai subtire) . Bucata de pandispan, care nu incape, tai-o cu atentie;

- insiropeaza blatul bine cu sirop;

- adauga crema fierbinte, aseaza al doilea blat si taie-l dupa forma vasului. Si blatul superior se insiropeaza.

- acopera tortul cu folie alimentara si baga-l la frigider, peste noapte;

- acoepra vasul cu platoul de servire, rastoarna tortul si indeparteaza vasul cu folie;

- adauga smantana rece si intaritorul pentru frisca(intr-un vas uscat) si incepi sa bati in timp ce adaugi treptat zaharul. Amesteca pana cand smantana devine densa;

- acopera tortul cu crema de frisca, mai intai cu un strat subtire, apoi repartizeaza toata crema.

- marunteste resturile de blat cu blenderul si apoi orneaza tortul.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci TORT de CAPSUNI

Etichete: tort, tort Vezuviu

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Laptele de pasare este denumirea generica data unui tort foarte popular in Romania. Exista diferite retete pentru...
Azi ti-am pregatit o reteta speciala din categoria deserturilor. Este vorba despre tortul Medovik cu crema fiarta...
Vrei o prajitura deosebita de casa, dar nu ai nicio idee? Te ajutam cu o reteta pe...