Tort Vezuviu. Ingrediente pentru sirop:
– o jumatate de pahar de zahar;
– o jumatate de pahar de apa.
Tort Vezuviu. Ingrediente pentru pandispan:
– 4 oua;
– 180 grame de zahar/un pahar;
– 120 grame de faina/un pahar;
– 25 grame de cacao/3 linguri;
– 10 grame de praf de copt;
– 2 linguri de ulei.
Tort Vezuviu. Ingrediente pentru crema:
– 1 litru de lapte;
– 170 grame de zahar;
– 150 grame de fulgi de cocos;
– 110 grame de faina;
– un ou;
– 50 grame de unt;
– o lingura si jumatate de lingura de amidon;
– 10 grame de zahar vanilat.
Tort Vezuviu. Ingrediente pentru decor:
– 150 mililitri de smantana pentru frisca 30%;
– 8 grame de intaritor pentru frisca;
– o lingura de zahar.
Tort Vezuviu. Mod de preparare:
- pregateste pandispanul. Bate ouale cu mixerul;
- adauga zaharul treptat si continua sa folosesti mixerul cam 3 minute. Ar trebui sa ai o spuma densa;
- adauga ulei si mixeaza din nou;
- combina faina cu cacao si praf de copt si cerne ingredientele in 2 etape direct in vasul cu oua, amestecand de fiecare data foarte bine cu mixerul;
- transfera aluatul in forma (26 cm) tapetata cu hartie de copt;
- introdu forma in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius pentru circa 40 minute.
- pregateste siropul. toarna apa in craticioara, adauga zahar, pune vasul la foc, adu siropul in punctul de fierbere, apoi mai fierbe-l un minut;
- lasa siropul la racit;
- pregateste crema. Toarna laptele intr-o cratita;
- adauga, in cratita, faina, amidon, zahar si ou;
- amesteca folosind un tel, pentru a nu se forma cocoloase;
- pune cratita pe foc si fierbe crema, amestecand continuu, pana da in clocot. Ar trebui sa fie densa;
- adauga unt si zahar vanilat. Amesteca sa se topeasca;
- adauga fulgi de cocos si amesteca iar, pana se omogenizeaza;
- scoate pandispanul din forma, dupa ce s-a racit;
- taie pandispanul in 2 blaturi aproximativ egale;
- indeparteaza crusta de pe blatul superior cu ajutorul unui cutit;
- tapeteaza vasul, in care vei monta tortul, cu folie de plastic si aseaza primul blat(pe cel mai subtire) . Bucata de pandispan, care nu incape, tai-o cu atentie;
- insiropeaza blatul bine cu sirop;
- adauga crema fierbinte, aseaza al doilea blat si taie-l dupa forma vasului. Si blatul superior se insiropeaza.
- acopera tortul cu folie alimentara si baga-l la frigider, peste noapte;
- acoepra vasul cu platoul de servire, rastoarna tortul si indeparteaza vasul cu folie;
- adauga smantana rece si intaritorul pentru frisca(intr-un vas uscat) si incepi sa bati in timp ce adaugi treptat zaharul. Amesteca pana cand smantana devine densa;
- acopera tortul cu crema de frisca, mai intai cu un strat subtire, apoi repartizeaza toata crema.
- marunteste resturile de blat cu blenderul si apoi orneaza tortul.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci TORT de CAPSUNI