Trufe de ciocolata. Ingrediente:
- 240 grame de lapte condensat;
- 100 grame de pudra de cacao;
- forma dreptunghiulara(12 x 18 centimetri).
Trufe de ciocolata. Mod de preparare:
- incalzeste laptele condensat, pentru ca acesta sa devina mai lichid. Ve putea in acest fel sa incorporezi mai usor pudra de cacao in el;
- da prin sita 90 grame de pudra de cacao;
- adauga cacaua treptat in laptele condensat. Amesteca foarte bine, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Vei obtine o compozitie densa si vascoasa;
- transfera amestecul in forma tapetata cu folie alimentara si raspandeste-l uniform;
- acopera amestecul cu folie alimentara si uniformizeaza-i suprafata (netezirea acesteia este mai simpla prin folie, pentru ca e foarte lipicioasa);
- introdu compozitia la congelator pentru 2 ore;
- scoate compozitia din folie si pune-o pe tocatorul presarat cu pudra de cacao;
- presara pudra de cacao pe ea;
- taie compozitia in patratele;
- uniformizeaza cu mainile marginile fiecarui patratel, dandu-i forma de pernuta.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa topesti ciocolata