Cum sa pregatesti piersici coapte cu vanilie si mirodenii

Cum sa pregatesti piersici coapte cu vanilie si mirodenii

Piersicile coapte cu vanilie si mirodenii sunt extraordinare, indiferent la ce ora a zilei alegi sa le consumi. De asemenea, se fac simplu si rapid. Asa ca, oricat ai fi de ocupata, poti gati aceasta minunatie.

Ingrediente:

- 4 piersici tari, dar coapte;

- 4 linguri de miere;

- sirop de piersici pentru stropit;

- un baton de scortisoara;

- un baton de vanilie;

- o lingura de smantana.

Mod de preparare:

- taie piersicile in doua, scoate-le samburii, si apoi taie jumatatile in doua.

- pune feliile de piersici intr-o tava, intr-un singur strat.

- presara mirodeniile si vanilia peste piersici, apoi stropeste-le cu mierea si siropul de piersici.

- baga tava la cuptorul preincalzit la 190 grade si las-o circa 25 minute, pana ce piersicile se caramelizeaza usor pe margini.

- scoate acum tava din cuptor, lasa piersicile sa se raceasca dupa care serveste-le cu o lingura de smantana.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vara, soare, caldura! Ingrediente de care parca nu se mai saturam. Cand n-avem, insa, cum sa ne...
Dulceata de piersici se prepara de obicei vara si se conserva in borcane de sticla. Cantitatile orientative...
Piersicile sunt niste fructe zemoase de vara care pot fi folosite in diverse combinatii. Noi va propunem...