Cum sa faci inghetata de piersici

Cum sa faci inghetata de piersici

Iti plac piersicile? Atunci, cu siguranta, iti place si inghetata de piersici. O gasesti in comert in aproape orice magazin. Ce ai zice, insa, daca ai invata sa o faci acasa, cu ingrediente sigure si sanatoase?Gasesti, mai jos, reteta noastra.

Inghetata de piersici facuta cu masina. Ingrediente pentru aproximativ 700 grame de inghetata:

- 400 grame de piersici curatate de coaja si de samburi;

- 130 mililitri de smantana naturala pentru frisca (grasime 30%);

- 125 grame de zahar;

- 60 mililitri de lapte integral de vaca;

- o lingura lichior amaretto.

Mod de preparare:

- baga la congelator cuva masinii de inghetata, cu 12 ore inainte de a incepe sa prepari inghetata

- taie piersicile cubulete si pune-le intr-un vas adanc si inalt;

- adauga zaharul si paseaza piersicile pana cand obtii un piure fin.

-baga piureul de piersici in frigider pentru 2 ore.

- scoate piureul din frigider si amesteca-l cu laptele si smantana lichida pentru frisca.

- scoate cuva din congelator, monteaza-o si actioneaza masina.

- toarna treptat compozitia inghetatei de piersici in cuva, adauga lichiorul amaretto si lasa masina sa prepare inghetata. In 45-50 minute, va fi gata.

- opreste masina, dupa ce inghetata devine cremoasa;

- muta inghetata intr-un vas metalic pe care-l vei introduce la congelator pentru aproximativ 3 ore.

- scoate inghetata din congelator cu 10 minute inainte de a o servi

- o poti servi simpla sau cu biscuiti amaretti.

Inghetata de piersici facuta fara masina:

- cu 5 ore inainte de a incepe prepararea inghetatei, introdu un vas metalic(craticioara sau forma de chec);

- pune compozitia inghetatei in vasul rece;

- acopera vasul cu folie de aluminiu/plastic si introdu-l in congelator;

- dupa jumatate de ora, scoate vasul din congelator si mixeaza inghetata, la viteza medie, in jur de 3 minute. Mixarea regulata va impiedica formarea cristalelor de gheata.

- repeta mixarea din 30 in 30 minute pana cand inghetata devine cremoasa ( cam in 5 ore)

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Piersicile coapte cu vanilie si mirodenii sunt extraordinare, indiferent la ce ora a zilei alegi sa le...
Vara, soare, caldura! Ingrediente de care parca nu se mai saturam. Cand n-avem, insa, cum sa ne...
Dulceata de piersici se prepara de obicei vara si se conserva in borcane de sticla. Cantitatile orientative...