Cum sa prepari CHEC cu PERE

Cum sa prepari CHEC cu PERE

Astazi, iti prezentam o prajitura de sezon, foarte gustoasa si usor de facut. Ne referim la checul de pere. Sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 4 pere mari;

- 3 oua;

- 100 g de zahar;

- 90 ml de ulei;

- 50 ml de smantana;

- 50 ml de lapte;

- 200 g de faina;

- 7 g de praf de copt;

- 2 linguri de dulceata.

Mod de preparare:

- spala perele, curata-le de coaja, si indeparteaza casuta cu seminte, cu atentie pentru a ramane intregi si cu codita.

- umple fiecare para cu cate o lingurita de dulceata.

- da perele prin faina si asaza-le intr-o tava de chec mai mica in care ai intins hartie de copt.

- bate ouale, separat, cu zaharul si adauga, pe rand, uleiul in fir subtire, laptele amestecat cu smantana, iar, la final, incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

- omogenizeaza ingredientele.

- toarna aluatul peste pere(coditele lor vor ramane la suprafata)

- introdu tava la cuptorul incins in prealabil.

- tine checul la cuptor aproximativ 25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca suferi de celiachie(intoleranta la gluten) aceasta reteta te va bucura, cu siguranta. Checul marmorat fara gluten,...
Ai pofta de ceva dulce si esti gata sa fii creativ in bucatarie? Checul cu mere va...
Un chec economic aromat si usor de preparat este checul cu rahat. Ingrediente: 2 oua, 280 grame...