Cum sa prepari PORRIDGE

Cum sa prepari PORRIDGE

Porridge-ul reprezinta un mic dejun foarte popular in Marea Britanie si in SUA! Ce este acesta? In principal, este vorba despre fulgi de ovaz incalziti cateva minute in lapte, la foc mic spre mediu, pana cand se umfla usor.

Porridge-ul (sau oatmeal-ul) este preferat de majoritatea oamenilor cu lapte, insa sunt si persoane care prefera sa amestece fulgii de ovaz cu apa. Apoi, alti oameni prefera sa amestece cu laptele cald nu fulgii de ovaz, ci alte cereale, de tipul orezului, graului sau porumbului.

Ingrediente:

- 50 grame de fulgi de ovaz;

- 300 mililitri de lapte.

Mod de preparare:

- pune ovazul la fiert cu laptele si amesteca pana cand ovazul se umfla si se formeaza un terci consistent.

- lasa porridge-ul sa se raceasca putin si adauga siropul de agave sau ce optiune de indulcire ai ales (mierea se degradeaza si devine toxica la temperaturi inalte, deci nu o pune in porridge-ul fierbinte).

- rastoarna porridge-ul intr-un bol si orneaza-l cu fructe.

Optiuni de servire:

- o lingura de sirop de agave/miere/zahar brun/siropul de la compot;

- fructe uscate, seminte, nuci etc;

- fructe proaspete sau din compot;

- scortisoara.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nivelul marit al colesterolului sau hipercolesterolomia este o afectiune care poate cauza boli cardiovasculare si care nu...
Foamea este foarte neplacuta si adesea ii face pe oameni sa consume mancare nesanatoasa, care mareste aportul...
Vrei un desert delicat, supergustos si nu foarte costisitor? Daca da, aceasta reteta este pentru tine. Ne...