Porridge-ul (sau oatmeal-ul) este preferat de majoritatea oamenilor cu lapte, insa sunt si persoane care prefera sa amestece fulgii de ovaz cu apa. Apoi, alti oameni prefera sa amestece cu laptele cald nu fulgii de ovaz, ci alte cereale, de tipul orezului, graului sau porumbului.
Ingrediente:
- 50 grame de fulgi de ovaz;
- 300 mililitri de lapte.
Mod de preparare:
- pune ovazul la fiert cu laptele si amesteca pana cand ovazul se umfla si se formeaza un terci consistent.
- lasa porridge-ul sa se raceasca putin si adauga siropul de agave sau ce optiune de indulcire ai ales (mierea se degradeaza si devine toxica la temperaturi inalte, deci nu o pune in porridge-ul fierbinte).
- rastoarna porridge-ul intr-un bol si orneaza-l cu fructe.
Optiuni de servire:
- o lingura de sirop de agave/miere/zahar brun/siropul de la compot;
- fructe uscate, seminte, nuci etc;
- fructe proaspete sau din compot;
- scortisoara.
Pofta buna!