Desert. Cum sa faci smochine in cafea

Desert. Cum sa faci smochine in cafea

Smochinele in cafea reprezinta un deliciu gastronomic. Se prepara relativ usor si se consuma, de obicei, dupa cina.

Ingrediente:

- 500 grame de smochine;
- 500 ml cafea neagra tare
- zahar, dupa gust;
- o lingurita de cuisoare;
- coaja de portocala rasa;
- rom (optional)

Mod de preparare:

1. Toarna cafeaua intr-un bol;
2. Adauga smochinele in cafea. Lasa-le peste noapte;
3. Transfera compozitia intr-o cratita si pune-o la foc pentru 10-15 minute;
4 Scoate smochinele pe o farfurie(platou) si lasa-le sa se scurga bine. Pastreaza cafeaua in cratita;
5. Pune cafeaua la foc pentru inca 10 minute.Adauga zaharul, cuisoarele si coaja de portocala rasa. Lasa-le sa se fiarba bine;
6. Strecoara lichidul pentru a indeparta resturile de cuisoare. Poti adauga, apoi, putin rom, daca doresti. Toarna lichidul peste smochine;
7. Desertul e gata!
Alternativa. Pune smochinele intr-un bol si putin lichid in altul si adauga inghetata sau frisca.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cafeaua este o bautura excelenta, daca stii cum, cand si cat sa o consumi. Bauta haotic si...
Tantarii reprezinta o amenintare pentru om in timpul sezonului cald! Patrund cu usurinta in orice casa si...
Majoritatea persoanelor care consuma cafea au incercat la un moment dat sa renunte la acest obicei, insa...