Ingrediente:
- 4 bucati de piept pui (200 g fiecare) cu piele;
- 8 smochine mari;
- 250g de mozzarella rupta in bucatele;
- 375 ml de vin rosu sec;
- 4 felii lamaie;
- o bucata de 2 cm de ghimbir;
- 2 bucati de anason stelat;
- 6 boabe de piper;
- 125 ml de otet balsamic;
- un bat de scortisoara;
- 6 pastai de cardamon;
- 220 g de zahar;
- o lingura de ulei de masline;
- 4 felii de prosciutto rupt in fasii;
- 2 maini de rucola;
- sare.
Mod de preparare:
- la foc mediu, pune intr-o tigaie zaharul, vinul, otetul balsamic, condimentele, ghimbirul curatat si feliat si feliile de lamaie. Lasa ingredientele sa fiarba timp de 10 minute, cu capac.
- adauga smochinele cu tot cu coaja.
- mai lasa amestecul pe foc mic inca 3 minute, pana cand smochinele se inmoaie usor.
- scoate fructele pe o farfurie si lasa sosul sa fiarba pana cand se reduce la aproximativ 250 ml.
- opreste focul, strecoara sosul pentru a indeparta condimentele si pune inapoi smochinele.
- incalzeste cuptorul la 180 grade. C
- condimenteaza pieptul de pui cu sare si piper si prajeste-l in uleiul incins 3-4 minute pe fiecare parte.
- pune tigaia in cuptor si mai lasa puiul sa se rumeneasca inca 5-6 minute, pana cand carnea este patrunsa.
- scoate puiul si lasa-l sa se raceasca.
- scoate smochinele din sos si taie-le in jumatati.
- feliaza pieptul de pui in fasii si pune-l alaturi de smochine, rucola, prosciutto si mozzarella pe un platou mare.
- toarna deasupra un pic din sosul in care au stat smochinele, adauga sare si piper. E gata!
Pofta buna!