Scoici Saint Jacques, caramelizate
Ingrediente:
- 12 scoici Saint Jacques.
- 60 grame de zahar.
- 80 ml de apa.
- 20 ml de sos de peste.
- 15 grame de ghimbir ras.
- 35 ml de suc de lamaie.
- o jumatate de lingurita praf de usturoi.
- o jumatate de lingurita fulgi de ardei iute.
- 4 linguri de ulei de masline.
- o lingurita de menta tocata.
- sare.
- piper.
Mod de preparare:
- amesteca o lingurita de zahar, una de apa, sosul de peste, ghimbirul, sucul de lamaie, praful de usturoi si fulgii de ardei iute, pana cand zaharul se topeste, intr-un castron.
- adauga restul de zahar impreuna cu apa, , intr-o oala speciala pentru prepararea sosurilor, si lasa sa fiarba amestecand continuu, pana obtii un caramel.
- stinge repede focul, cand caramelul s-a format, apoi adauga compozitia de condimente, preparata in prealabil.
- adauga uleiul de masline, intr-o tigaie si lasa-l la incins.
- asezoneaza scoicile cu sare si piper si frige-le in tigaia incinsa timp de doua minute pe fiecare parte.
- adauga sosul si amesteca bine.
- asezoneaza totul cu menta.
Serveste scoicile cu un piure de morcovi si decoreaza farfuria cu spuma de portocale si un morcov mic, fiert.
Briose Red Velvet
Ingrediente:
- 350 g de faina.
- 300 g de zahar.
- un plic de praf de copt.
- un praf de sare.
- o lingurita de pudra de cacao.
- 300 ml de ulei.
- 250 g de lapte batut, la temperatura camerei.
- 2 oua mari.
- coaja rasa de la o lamaie.
- o lingura de zeama prospat stoarsa de lamaie.
- o fiola de esenta de vanilie.
- colorant alimentar rosu.
Ingrediente pentru glazura:
- 250 g de unt nesarat, la temperatura camerei.
- 450 g mascarpone.
- o fiola esenta de vanilie.
- 500 g de zahar pudra.
Mod de preparare:
- preincalzeste cuptorul la 180 grade si tapeteaza o tava pentru briose cu hartii speciale.
- adauga faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaoa si amesteca-le bine intr-un castron.
- bate ouale pana devin spumoase, intr-un alt bol, pentru mixer, apoi adauga laptele batut si zeama de lamaie, vanilia si coaja de lamaie.
- adauga cate putin colorant alimentar pana obtii o compozitie de un rosu inchis.
- adauga ingredientele uscate peste compozitia umeda si amesteca usor cu ajutorul unei linguri. Astfel, briosele vor iesi mult mai pufoase decat daca ai amesteca totul cu mixerul.
- adauga aluatul obtinut in formele pentru briose. Umple doar 2/3, deoarece briosele vor creste si vor da pe afara.
- coace briosele la foc potrivit timp de 20 minute.
- cat briosele se coc, prepara glazura.
- adauga untul intr-un castron pentru mixer si mixeaza-l pana isi tripleaza volumul si devine spumos.
-adauga vanilia si mascarpone si continua sa amesteci pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza si zaharul, treptat.
- dupa ce briosele s-au racit, decoreaza-le cu glazura de unt si mascarpone. Pentru un decor de efect poti folosi un pos. Decoreaza-le apoi, dupa preferinta.
Cocktail La vie en rose
Ingrediente:
- 360 ml de sampanie roz.
- 6 lingurite de apa de trandafir.
- 3 cuburi de zahar.
- 3 capsuni taiate felii.
Mod de preparare:
- amesteca apa de trandafir cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste.
- adauga capsunile peste amestec si lasa-le sa stea timp de 3 minute. Fructele isi vor lasa zeama si vor aroma cocktailul.
- toarna sampania, rece si serveste imediat, in pahare speciale pentru cocktail.